I morgen venter et af de opgør, som man altid glæder sig lidt ekstra til i løbet af sæsonen. Et vaskeægte lokalopgør, hvor turen går nordpå til Vibocold Arena med et opgør mod Viborg HK kl. 18.30.

Både Ikast Håndbold og Viborg HK kommer til kampen med sejre i baggagen. Ikast senest over Team Esbjerg på hjemmebane i IBF Arena, mens Viborg HK slog Silkeborg-Voel på udebane. Selvom det endte med at blive tæt i vores eget opgør, så var det en rigtig fin præstation fra Ikast-spillerne, der er endnu mere klar til morgendagens opgør, lyder det fra cheftræner Kasper Christensen.
”Der hvor jeg synes, vi kan lægge lidt mere på, er i vores kontrafase, hvor vi stadig kan finde en smule. Vi gik en smule tør for angrebskræfter og ideer mod Esbjerg, nen jeg synes, vi har haft et par træninger op til kampen i morgen, som lige har skærpet konceptet. Vi står med forudsætningerne for at kunne præstere endnu bedre i Viborg i morgen.”

Ikast Håndbold vandt første kamp efter slutrunden, hvor vi også fejrede en masse EM-finalister i IBF Arena. Mens spillerne frem mod morgendagens kamp har haft flere træninger sammen, så er der stadig et efterslæb for de spillere, der har været afsted, men også de spillere som har været hjemme og været få til træning. Det er dog slet ikke noget, der bekymrer Kasper Christensen, der har fokus på at udnytte tiden til træning bedst muligt.
”Vi har stadigvæk spillere, som har en baggage med fra slutrunden. Overlevelsesmode lyder mere negativt end det er ment, men vi er i et mode, hvor vi skal være meget effektive i vores kampforberedelse og i vores træninger. Vi har spillere i truppen, som er, hvor de skal være håndboldmæssigt, men mentalt stadig skal lande fra slutrunden. Det er slet ikke noget, der bekymrer mig i forhold til, hvor vi skal præstere, vi skal bare være utrolig smarte i dagligdagen.”

Og det er Ikast-hold der er helt klar til morgendagens opgør, det skal man slet ikke være i tvivl om. For på Viborg-holdet gemmer sig også stor kvalitet, fortæller Kasper Christensen, der fremhæver flere spillere som Anna Kristensen, Emilie Hovden og Maria Fisker. Det er dog også et hold, som ikke har leveret det, han havde forventet.
”Det er et Viborg-hold, som har præsteret dårligere end jeg havde troet. Der er godt materiale på holdet, men selvfølgelig ikke lige så godt som sidste år, hvor de også har mange nye spillere, der skal spilles ind. Det spiller selvfølgelig også ind på resultaterne.”

Det er dog bestemt en opadgående kurve, som Viborg er inde i, og vi møder dem med to sejre i de to sidste kampe. Samtidig har de også haft gode muligheder for at udnytte slutrundepausen til fulde, hvor stort set hele holdet har været samlet. Det gør også, at man bestemt ikke skal undervurdere morgendagens modstander, siger Kasper Christensen.
”Der venter os en rigtig svær opgave mod et Viborghold, som jeg tror, er på vej ind i en fase i sæsonen, hvor de kommer til at præstere bedre, end de har gjort tidligere. Men det er også et hold, hvor vi tror, at hvis vi kan komme op og ramme vores niveau, så får Viborg trolig svært ved at slå os.”

Kampen sendes på TV2 Sport med kampstart kl. 18.30.