Ikast Håndbold ungdom

I februar 1987 var Ikast FS blandt de første danske håndboldklubber, der stolt og højt præsenterede en ambitiøs plan for at skabe tophåndbold i byen: Plan 90 blev visionen kaldt. Mens en del af de øvrige danske klubber fniste af de midtjyske armbevægelser, åd håndboldpigerne fra Ikast sig op gennem rækkerne for i 1991 at rykke op i landets bedste division. Og her har holdet lige siden været med, hvor det er sjovest i dansk håndbold. Med strategien såede klubben samtidig frøet til et langsigtet og målrettet talentarbejde. En kultur der siden er blevet klubbens DNA og samtidig har skabt fundamentet for det nuværende og enestående trænings- og talentmiljø.

Talentudviklingen er i høj grad også båret oppe af de seneste års opbygning af et unikt sportscampus-miljø i den nordlige del af Ikast – centreret omkring ISI Idrætsefterskole, ISI Idrætshøjskole og Sportstar College Ikast-Brande. Et skole- og uddannelsesmiljø, som er opstået og blomstret på baggrund af det stærke samarbejde med byens ambitiøse sportsforeninger og ungdomsuddannelserne på Ikast-Brande Gymnasium og Handelsskolen Ikast.

Sportsmiljøet i Ikast trækker i dag talenter fra hele landet, der får muligheden for at være en del af sociale fællesskaber og ambitiøse klubber. Helt ned til de yngste årgange, er der topkvalificeret klubtilbud til alle elever, der sikrer fokus på sport og skole under optimale rammer. I dag tæller campus miljøet mere end 400 seriøse idrætselever, der alle har en fælles drøm om at blive den næste stjerne.

Spillere fra ligaholdet i Ikast Håndbold, der har været en del af det unikke miljø tæller bl.a. Simone Petersen, Julie Gantzel og Julie Scaglione.