VORES HISTORIE

Håndboldpigerne fra Midtjylland, er en af Danmarks mest vindende hold i dette årti med flere danske mesterskaber, pokaltriumfer og europæiske titler.

Med pokaltitlen og oprykningen blev 1991 startskuddet til Ikast-Bordings Elite Håndbolds opstigning til toppen af dansk håndbold. Et kig på resultatlisten vidner om store triumfer, fantastiske øjeblikke og knuste drømme i pokalturneringen, Danmarksturneringen og i de europæiske turneringer.

Klubbens første titel kom i hus med pokalsejren i 1991 over FIF. Siden da er det blevet til yderligere seks pokaltitler senest med sejren i 2015. De konstante toppræstationer vidner om klubbens og holdets udprægede vindermentalitet.

Sæsonen 93/94 blev det første år Ikast-Bording EH kunne hænge DM-bronze medaljer om halsen. De to efterfølgende sæsoner 94/95 og 95/96 gav ligeledes DM-bronze, mens sæsonen 96/97 resulterede i en 4. plads. I sæsonen 97/98 opnåede klubben sine hidtil flotteste resultater med DM-guld, og sejr i Europa City Cuppen. Siden guldmedaljerne i 98 er det blevet til seks gange DM-sølv og fire gange DM-bronze.

EUROPÆISKE TITLER

Klubben fik sin europæiske debut i Pokalvindernes Europa Cup i sæsonen 91/92, hvor det blev til deltagelse i de to første runder. Derefter er udvikling gået støt fremad med fire europæiske titler til følge.

I sæsonen 94/95 blev det til en semifinaleplads i City Cuppen efterfulgt af en finaleplads i 96/97 inden klubben for første gang røg helt til tops i City Cuppen 97/98. Året efter blev det til en kvartfinaleplads i Champions League og sejr ved det uofficielle Europamesterskab for klubhold. I sæsonen 99/00 sikrede klubben sig en semifinaleplads i Pokalvindernes Cup, inden det i 2002 blev til en sejr i EHF Cuppen. Efter en semifinaleplads i Champions League i 02/03 sikrede klubben sig igen en europæisk titel med sejr i Pokalvindernes Cup.

Klubbens resultater de sidste 25 år vidner om en dedikeret og konstant indsats, der har båret frugt og sikret klubben en position blandt de bedste i Danmark og på den internationale scene. Via fortsat fokus på udvikling vil klubben udbygge sin position i den absolutte top og sikre fremtidige successer til glæde for klubben, fans og sponsorer.

IBEH blev solgt til FC Midtjylland i november 2008 og fik derfor navnet FC Midtjylland. Siden er det blevet bl.a. sejr i EHF Cuppen, tre DM titler, to Super Cup trofæer, tre pokaltitler, Cup Winners Cup trofæ og en deltagelse ved Final 4 i kvindernes udgave af Champions League i sæsonen 13/14.

FC MIDTJYLLAND BLIVER TIL HERNING-IKAST HÅNDBOLD

I efteråret 2017 overtog en lokal investorgruppe, bestående af 25 personer, virksomheder og selskaber, ejerskabet og driften af klubben fra FCM Holding, som dermed pr. 1/7 2018 officielt skiftede navn til Herning-Ikast Håndbold. 

Logoet og maskotten er en enhjørning, der kombinerer det feminine med et kraftfuldt udtryk. Powerfuld, vild og voldsom i kamp, lynhurtig og lader sig ikke tæmme er blot nogle af de ord, som beskriver enhjørningen.
Farven – hedens farver – lyng, pryder fortsat spillerdragterne.

Ambitionen er den samme, som den altid har været – at være en magtfaktor i dansk og international håndbold.

Historik

20. JUNI 1970

Ikast FS Håndboldafdeling stiftes ved en sammenlægning af Ikast DUI og Ikast Skytte Gymnastik Forenings håndboldafdelinger.

1. JANUAR 1998

Selskabet omdannes til A/S, som den første danske håndboldklub. Samtidig udvides kapitalen med 1 mio. kroner i folkeaktier.

1. JULI 2003

Herrehåndbolden og driften af 2. divisionsdameholdet går tilbage til IFS Håndboldafdeling.

1. NOVEMBER 2008

Ikast-Bording Elitehåndbold bliver købt af FC Midtjylland og får navnet FC Midtjylland.

20. NOVEMBER 2017

En lokal investorgruppe bestående af 25 personer, virksomheder og selskaber overtager driften af klubben.
Klubben får navnet Herning-Ikast Håndbold.

1. JULI 1997

Ikast FS Elitehåndbold ApS stiftes med en kapital på 125.000, og driften af de to bedste damehold og de to bedste herrehold lægges over i dette selskab.

1. JUNI 1999

Selskabet omdannes til Ikast-Bording Elitehåndbold A/S, ved formaliseret samarbejde med Bording KFUM Håndboldklub, som lægger sine eliteaktiviteter ind i det nye selskab. Aktiekapitalen udvides med yderligere 5 mio. kroner ved aktieemission med Danske Andelskassers Bank som emissionsbank.

1. JULI 2006

Kapitaludvidelse. Ole Madsen er ejer af majoriteten af aktierne.

26. MAJ 2015

FC Midtjylland Håndbold vinder fire pokaler samme
sæson, og tilføjer et flot kapitel til klubbens historie.