Det kan godt være, at København på papiret var underdogs før gårsdagens kamp, men det var langt fra, hvad de var på banen. Her kæmpede de med næb og klør for de to point og pressede Ikast Håndbold ud i en vaskeægte onsdagsgyser.

Vi behøver ikke holde spændingen længere. Pointene blev i Ikast, men det var bestemt ikke en køn affære, hvilket også fik cheftræner KC til at udtale til avisen, at det var den værste kamp, han havde været med til som Ikast-træner. Spørger du assistenttræner Christian Køhler, er han helt enig.
”København spiller sgu en god kamp og lokker os i nogle fælder, det er der ikke nogen tvivl om. Og når jeg så har givet den kredit, så vil jeg gerne rette blikket rigtig meget ind imod os selv, fordi det her vi leverer er under niveau.”

For det var virkelig et hold, der kæmpede på banen. To mål blev inkasseret i det første kvarter, det samme gjorde to timeouts fra Kasper Christensen. De to point blev inkasseret, men ikke uden, at der nu skal fokuseres endnu mere på egne præstationer efter to kampe med store problemer på banen, lyder det fra Christian Køhler.
”Det her skal vi gøre bedre. Nu har jeg med en fodnote sagt, at København spillede godt. De bragte os nogle steder hen, hvor vi ikke var gode. Når det så er sagt, så kan og skal vi gøre det her meget, meget bedre. Så nu går vi tilbage i maskinrummet og skal kigge meget på, hvad skal vi gøre for at komme tilbage til det niveau, vi ved, vi har, og vi ved, vi skal have.”

Selvom der er plads til selvransagelse, så var det også nogle Ikast-spillere, der turde at tage chancen, når det var nødvendigt. Der blev skudt på tomme mål, når chancen bød sig, hvilket den blandt andet gjorde for Emma Lindquist og lidt senere igen for Simone Petersen med henholdsvis knap fem minutter igen og ti sekunder igen, og det vidner om fighterånd og vindervilje, fortæller Christian Køhler.
”Det synes jeg, viser et topholds held og klasse, netop at kunne gøre det der. Vi gik efter at vinde hele vejen igennem, og så er vi nødt til at tage de chancer, der byder sig og det var nogle gode chancer. Så det synes jeg bare var stærk og en stærk karakter at vælge at gøre det.

Det var også Køhlers gamle hjemmebane, der i går gæstede hans nye i IBF Arena. Stemningen var god, men det var også tydeligt at mærke, at kampen var placeret lidt senere end normalt og det blev bemærket på trænerbænken.
”Jeg synes, det var en opbakning, som har været en smule bedre, men dem der kommer, laver en masse god larm. Jeg ved ikke, om tidspunktet er lidt skidt for børnefamilierne, så vi vil gerne se nogle flere på lægterne igen.

Og dermed også en stor opfordring fra Christian Køhler. Selvom det var årets sidste kamp på hjemmebane, så venter der dog endnu en i Santander Cuppen, nemlig kvartfinalen mod Odense Håndbold d. 30. december kl. 20.30.
”Vi vil sindssygt gerne have, at folk kommer til Odense-kampen. Så kom i hallen og lav en masse larm. Og derfor også en kæmpe tak for den trofaste støtte, vi mærker.”