Har du fulgt med i lidt flere kampe end bare Danmarks ved slutrunden, så har du måske hørt vores cheftræners stemme i dit fjernsyn. For udover de syv spillere, vi sendte afsted til EM-slutrunden, var Kasper Christensen også med nede og dække Frankrig og Norges grupper ved slutrunden. Derfor overrakte han cheftrænertøjlerne til assistenttræner Christian Køhler, mens Kasper var afsted. Vi har selvfølgelig taget en snak med den konstituerede cheftræner om, hvordan det er gået.

Det har været et lidt decimeret hold, som Køhler har stået med. Syv spillere var til slutrunden og morgen venter der endelig en træning med alle spillere igen. Køhler medgiver, at det har været en lidt spøjs periode med kun lidt over et halvt hold til træning.
”Det har været sjovt, men det har også været en skør periode. Der har været mange spillere og Kasper afsted, så vi har været en smule fragmenterede som gruppe. Landsholdspausen er en skør periode, hvor vi skal forsøge at holde nogle i gang, men vi også skal lægge lag på og arbejde med nogle ting, som går lidt i glemmebogen i hverdagen.”

Og hvad er det så for nogle ting, der bliver arbejdet på, når ikke alle spillere er hjemme, kan man passende spørge om. Køhler giver svaret:
”Det er todelt. Der er nogle ting, vi har arbejdet med hos den enkelte spiller og kompetencer som vi enten har forfinet eller lagt på. Ting som jeg tænker, vi får at se indenfor en overskuelig fremtid. Så er der også det fysiske aspekt, hvor vi kan tillade os at træne en lille smule hårdere i perioden her.”

Når snakken falder på de konkrete ting, som holdet har arbejdet med, bliver Køhler dog en smule mere kryptisk og det er tydeligt, han sidder på en spændende mulighed eller to. Han går dog med til at løfte sløret en smule.
”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi arbejder med Scaglione i forsvaret. Når kampprogrammet kører som normalt, gør vi det stadig, men vi kan ikke gøre det i så stort et omfang, som vi gerne ville og det er jo bare et eksempel. Men vi har haft mulighed for at nørde lidt nu.

I morgen møder spillerne ind til første træning samlet hele holdet efter slutrunden, og mens der skal lykønskes flere medaljer, så skal der også reconnectes både på og udenfor banen, fortæller Køhler.
”Jeg tror, vi skal have stor respekt for, at vi er nødt til at reconnecte med hinanden. Både for dem der har været afsted, men også dem der har været her, fordi man laver lige pludselig et par andre smårutiner, som vi har brug for at tjekke ind med hinanden på. Når det så er sagt, så er det også et meget klart koncept, vi har her. Det er et spørgsmål om at finde tilbage dertil. Jeg tror, det er naivt at tro, at vi bare lige gør, som vi plejer. Så vi er nødt til at have respekt for den proces.”

Der er dog ikke lang tid til at samle sig igen som hold. Fordelen her er dog, at modstanderholdet fredag også har haft rigtig mange spillere afsted til selvsamme slutrunde. Derfor står de overfor samme problematik eller konkurrencevilkår om man vil, lyder det fra Køhler.
”Det er rigtig fint at møde et andet hold, hvor vilkårene er præcis de samme. Konkurrencevilkårene er fair, men vi spiller også om at få flere point på kontoen, og det er den motivation vi er drevet af. Så må vi være en smule pragmatiske og sige, hvad er det så, der fungerer lige nu og arbejde videre med det. Så må vi acceptere, at der måske er nogle ting, som ikke sidder lige i skabet, mens vi har forventninger til, at det skal det ske hurtigst muligt.”

Mens slutrunden har stået på, har ligakonkurrenten Randers HK også erklæret sig selv konkurs. Det har pillet en smule ved stillingen i Kvindeligaen, hvor vi før lå på en delt 1. plads med Odense og Esbjerg. Med konkursen blev resultaterne i kampene mod Randers nulstillet, hvilket betyder, at vi nu i stedet ligger på 1. pladsen alene med to point ned til Esbjerg og Odense, og det giver bestemt sult, lyder det fra Christian Køhler.
”Det giver mere sult i forhold til at holde skruen i vandet. Det er på en virkelig forfærdelig baggrund, men nu er vi plus to. Det giver os et rigtig godt afsæt til den periode, der kommer nu her. For det kan gå hen og blive afgørende i sidste ende og det er en motivationsfaktor for alle.”

Det er allerede på fredag, vi spiller topopgør i IBF Arena, når Team Esbjerg gæster heden kl. 19.00. Udover en spændende kamp, for det tør vi godt love allerede nu, så skal vi også fejre en pokkers masse medaljer, inden kampen fløjtes i gang. Skal du med på lægterne, så skal du ikke vente for længe – vi har nemlig kun 120 billetter tilbage, skynd dig forbi lige her og få fingrene i din billet.