Listen over nederlag er ganske kort hos Odense Håndbold, morgendagens modstander, ja faktisk er den ikke eksisterende. For Odense ligger i toppen af Kvindeligaen med maksimale point efter en fremragende sæsonstart. Det i sig selv gør det til en spændende kamp i IBF Arena, men en stejl opadgående udviklingskurve hos Ikast Håndbold, gør det blot til en endnu mere spændende kamp om de to point på spil.

For Ikast Håndbold har kun haft fremgang siden sæsonens indtil videre eneste nederlag i første spillerunde mod Randers. Flere og flere spillere har meldt sig på banen, mens defensiven står stærkt og kontrafasen er god. Det sikrede en god sejr i Horsens, men der skal flere procenter til, hvis det også skal ende med en sejr på hjemmebane i IBF Arena over de dobbelte danske mestre, fortæller cheftræner Kasper Christensen.
”Det kræver en helstøbt indsats i alle elementer af spillet. Odense er måske det mest stabile hold herhjemme i Danmark med utrolig få udsving i løbet af deres kampe. Det så vi også i deres seneste Champions League-kamp, hvor de med et smalt hold alligevel spiller lige op mod en meget stærk modstander. Når vi spiller mod Odense, så har vi ikke råd til få minutters black out, for dem har Odense ikke mange af, hvis de overhovedet har dem. Så vi skal spille ikke bare godt, men utrolig stabilt og med få fejl.”

Ikast har siden sæsonstarten leveret ikke bare spændende håndboldkampe, men også på et højt niveau. Andrea Austmo har fundet sig godt til rette i målet sammen med Jessica Ryde, mens også Ingvild Bakkerud er tæt på at være fuldt retur efter sygdom i sommerpausen. Senest endte hun som topscorer i kampen mod Horsens og indkasserede i samme omgang en plads på Rundens Hold. Holdets udvikling og præstationer giver også cheftræneren en tro på, at to point mod Odense helt sikket er muligt.
”Vi har selvfølgelig også haft småskader her og der, men vores målmandsduo er der, hvor den skal være, vi har fundet en god opstilling i vores forsvarsspil, Bakkerud kan mere og mere, mens Stine også bliver mere stabil i sine situationer. Det har været med til at løfte holdet og vi kunne ikke få en bedre indflyvning til de her to kampe før pausen, end den vi har haft,” siger Kasper Christensen.

Hvad der dog kan vise sig at være en fordel i vægtskålen for Odense, er for Kasper Christensen, de ekstra kampe, som holdet lige nu får i Champions League. Selv indtræder Ikast Håndbold først på den europæiske scene efter jul, hvor den intensitet som Odense har lige nu, godt kan gøre en forskel.
“Vi har en oplevelse af som hold at blive bedre, når vi træder ind i det europæiske program. Så får vi mange flere kampe under huden og kommer ind i et kampflow, som vi ikke er inde i på samme måde nu med kun en kamp om ugen. Odense har spillet nogle kampe mod hold på utrolig højt niveau, og den intensitet, det bringer ind på et hold, har Odense allerede. Den skal vi selv finde ret hurtigt i opgøret, for vi skal op og spillet på et niveau, vi endnu ikke har været på i sæsonen, og det bliver en lille kamp i kampen.”

Men det får dog heller ikke Kasper Christensen til at ryste af skræk over den kommende modstander, troen på egne evner er stor og med god grund. Derfor vurderes kampen af cheftræneren også, som en god ligelig fordeling af chancerne.
”Det er en fifty/fifty kamp. Med de her topkampe, så er det dagen, der afhør det. Spiller vi på det niveau vi kan og få basen i defensiven skabt, så ser jeg gode muligheder for en sejr. Vi ved dog også med Odense, at vi skal spillet et utrolig højt niveau angrebsmæssigt. Det er et forsvar på internationalt højt niveau med god fysik og foran Althea Reinhardt, som er en målmand af højeste kaliber. Så vi kan også spille utrolig godt og stadig ikke skabe nok til at vinde.”

Hvem der løber afsted med sejren afgøres i IBF Arena i morgen kl. 18.30 – der er stadig billetter at få lige her. Og det er bestemt en kamp, som du ikke vil gå glip af.

Derudover sørger dagens kampsponsor også for et yderst drabeligt opgør i pausen, når Special Olympics holdene IFS og Gullestrup tørner sammen. For sponsorerne er der også den helt store legende-quiz i gang som opvarmning til opgøret, så mon ikke, der også er en gammel kending eller to på lægterne, når vi møder Odense Håndbold.

Vi ses på lægterne!