En god og stor sejr over Aarhus United er, hvad kampkalenderen senest fortæller om. I morgen tager vi endelig hul på endnu en hjemmekamp i IBF Arena og med en god kamppause på 10 dage, så er benene friske, siger cheftræner Kasper Christensen. Han ville dog gerne have spillet videre på momentum fra United-kampen.
”Vi ville gerne have spillet lige efter, men til gengæld har vi også haft mulighed for at få at give en forlænget weekend til holdet. Derefter har vi haft en god træningsuge, hvor spillerne har en god indstilling til kampen mod Nykøbing Falster i morgen.”

For det er også et ubesejret Nykøbing Falster-hold, der kommer på besøg. Beder du Kasper Christensen beskrive holdet, så er det med ordene organiseret kaos, og det er ikke altid helt let at forberede sig på, men troen på to point er til stede.
”De spiller lidt det, jeg kalder organiseret kaos. Der sker en masse forskellige løb, blinde indløb og bevægelser i deres angrebsspil, som ikke andre hold i Danmark spiller med. Og kan vi holde fokus på mange af de små ting og få sat en god defensiv op, så tror vi, at vi kan komme til at løbe med Falster. Det viste sig sidste sæson, at det var nøglen til sejr.”

Ikast Håndbold har selv forbedret sig markant fra sæsonens start, hvor en bøvlet opstart nu er erstattet af en velspillende trup, der har vist, at vi er klar til at kæmpe med om alle point. Med fuldt udbytte til Nykøbing i de første fire kampe gør det bestemt til et spændende opgør i morgen, fortæller Kasper Christensen.
”Vi tror på, at hvis vi spiller en rigtig god kamp, så vinder vi. Der er ingen tvivl om, at det bliver en tæt kamp med god mulighed for dramatik. For der er ingen tvivl om, at Falster har været utrolig velspillende her i staten af sæsonen og har gjort det rigtig godt.”

Målfarlige skytter og en bred trup kan også smides i puljen, når Nykøbing Falster skal beskrives. Mange spillere, som gerne vil på mål, krydret med et kaos-spil som tidligere beskrevet, gør, at der er ekstra stor fokus på egne rækker, fortæller Kasper Christensen.
”Jeg synes, de har mange spillere, der gør det fint, men de har også mange spillere at skulle holde i gang. Derfor er det også ekstra vigtigt, at vi passer vores egen butik. Der kommer alt muligt fra Falster, som vi ikke altid kan være forberedt på, men hvis vi er godt forberedt på de rammer, vi vil spille ud fra i forhold til vores defensiv, så kommer der også til at være momenter i den kamp, hvor Falster får svært ved at lave mål, tror jeg.”

I morgen venter også et gensyn med Tyra Axnér, som vi sagde farvel til sidste sæson. Og selvom det sker ofte i håndboldverdenen, at en spiller ryger til en konkurrerende klub, så er det altid lidt specielt at få besøg af en tidligere spiller, siger Kasper Christensen.
”Vi kender Tyra og hun kender store dele af vores koncept, så det er altid en lille kamp i kampen. Ellers glæder vi os bare til at byde hende velkommen tilbage til Ikast. Tyra er en spiller med et utrolig stort talent, og det var derfor, vi hentede hende. Hun er helt sikker en af de spillere, som vi har et blik på i morgen, for hun har noget af det, som Falster manglede sidste år. Hun har et skud fra distancen, og der er hun en meget dygtig spiller.”