Siden 2017 har Jessica Ryde trænet og spillet i IBF Arena og været en del af Ikast Håndbold længere end de fleste. Den sjette sæson sætter dog punktum for nu, her er Jessica Ryde i gang med sin sidste sæson i den gule trøje.

For seks år siden skiftede Jessica Ryde fra svenske H65 Höör til den jyske hede. Her blev hun hentet til at stå i mesterlære bag Sabrine Englert, mens målet med skiftet var klart, hun ville gerne blive svensk landsholdskeeper. Meget passende har vi netop sendt hende afsted til EM-slutrunden. Til sommer bliver det et sørgmodigt farvel, fortæller målvogteren selv, der heller ikke er afvisende for, at det ikke er sidste gang hun spiller i Ikast-trøjen.
”Det har været nogle begivenhedsrige år med både op- og nedture, selvfølgelig flest opture. Fremfor alt er jeg modnet som både menneske og håndboldspiller i mine år her i Ikast. Jeg har fundet mere ro i min rolle og i mig selv som person og så har jeg bare nydt tiden her. Derfor er det også nu, jeg skal ud og prøve noget nyt, jeg er blevet voksen her og har lært mig selv godt at kende, så jeg glæder mig også til nye eventyr.”

Direktør Daniel Grønhøj ser også tilbage på gode sæsoner med den svenske målvogter. Mange gange har hun været vægten på skålen, når der har været vigtige point på spil og har de seneste år også udviklet sig til en af de bedste målvogtere i ligaen.
”Jessica har været en del af Ikast Håndbold i seks år, så der er meget at takke hende for. Hun har haft en flot udvikling, specielt de sidste par år, hvor Jessica er gået fra at være reserve til nu at være helt i toppen på at have de bedste redningsprocenter i Kvindeligaen. Tiden er nu inde til at Jessica skal have nogle nye impulser, hvilket vi har forståelse for, ligesom at vi også får noget nyt ind.”

Pokalmesterskabet i 2019, står som en af højdepunkterne for Jessica Ryde, men også bronzemedaljerne hjemme i skabet har stor betydning for den 28-årige svensker.
”Jeg har oplevet så meget i min tid her. Men bronzemedaljerne har været fede, at vi til trods for nederlag i semifinalerne lykkes med at hente medaljerne og ikke lægge os fladt ned. Vi ville selvfølgelig hellere have stået med guldet, men det gør ikke bronzemedaljerne mindre værd.”

Ligesom Jessica Ryde lader døren stå på klem for et muligt skifte retur, så er Daniel Grønhøj heller ikke afvisende for, at det er sidste sæson, vi ser svenskeren i Ikast-målet. For nu glæder han sig til at se hende slutte godt af i målet i denne sæson.
”Jeg glæder mig til at følge Jessica, der hvor hun skal spille i fremtiden, og jeg vil bestemt ikke udelukke, at Jessica igen trækker i Ikast-trøjen. Det er dog umuligt at spå om. Jeg vil bare takke Jessica for hendes tid i klubben og heldigvis er der mange kampe endnu.”