Der er ingen tvivl om, at morgendagens modstander, Ajax København hverken må eller skal undervurderes. De leverede sæsonens første store overraskelse, da de vandt over Esbjerg i den første runde og derfor tages morgendagens kamp også aldeles seriøst, fortæller cheftræner Kasper Christensen, selvom Ikast Håndbold på papiret er storfavoritter.
”Vi tager alle opgaver dybt seriøst og vi har stor respekt for at skulle over til Bavnehøj Hallen en tirsdag aften. Vi ved godt, at der venter os en svær kamp og det bliver en mental opgave. Det er ikke nogen præstation for spillerne at være klar på hjemmebane i en topkamp mod Odense med mange mennesker i hallen. I morgen kommer det nok ikke til at vælte med mange mennesker, så der ligger en opgave i at være parat, men vi ved også godt, at spiller vi godt og koncentreret, så vinder vi også kampen, og det er vores hovedfokus.”

Ajax Københavns spillestil er også noget, som trænerteamet har for øje. For det er også en del anderledes end fremadbrusende Ikast Håndbold. I stedet spiller de med tempoet i bund og det gør det endnu vigtigere, at opgøret i morgen afvikles på Ikast Håndbolds præmisser
”Det er et hold som spiller et spil, der kan udfordre os en smule. De spiller ikke i det tempo, som vi gerne vil spille, men i stedet med mange afleveringer på grænsen til nøl. Det er ikke casen for os og har heller ikke været det i de kampe, vi har vundet på det sidste. Så vi skal have presset kampen op i tempo,” siger Kasper Christensen.

Det er også den sidste kamp for Ikast Håndbold inden den kommende slutrunde, og det er en cheftræner, der ser tilbage på de første to måneder med tilfredshed. Holdet har præsteret godt og stabilt og udviklet sig fra opgør til opgør, dog med en lille streg i regnskabet i første og hidtil eneste nederlag mod Randers i første runde, fortæller Kasper Christensen.
”Jeg har været rigtig godt tilfreds med den sidste måneds tid. Jeg magter næsten ikke at snakke mere om den Randers-kamp, men der ramte vi et spejl af vores opstart. Derfra har vi gjort det godt og er samtidig blevet bedre og bedre. Noget af det jeg synes, kendetegner vores spil er, at vi dækker utrolig godt op, vi har løbet en meget skarp og effektiv kontrafase og vi har været rigtig gode til at afvikle kampene på vores præmisser. Det er netop det, der bliver vigtigt i morgen mod Ajax.”

Derfor kan det også ærgre cheftræneren en smule, at Ajax-kampen sætter punktum for første del af Kvindeligaen inden slutrunden. For det er et Ikast-hold, der i øjeblikket er inde i en utrolig god rytme både til træning og kamp. Et par kampe mere havde bestemt ikke gjort noget, fortæller Kasper Christensen.
”Vi havde da gerne set, at vi bare skulle fortsætte nu her, men det er jo bare sådan præmissen er. Vi får forhåbentlig en masse spillere hjem med nogle gode oplevelser fra slutrunden. Det kan også sagtens være en fordel for os, at der er spillere, der får lidt tid til at blive endnu skarpere, men der er ingen tvivl om, at vi er i et godt kampflow lige nu. Vi har mange friske spillere og mange spillere i en opadgående kurve rent niveaumæssigt og set i det lys havde det ikke gjort noget, at vi havde en fire-fem kampe mere nu her.

Om Ikast Håndbold sætter endnu to point på kontoen inden slutrundepausen kan du følge i morgen. Kampen fløjtes i gang kl. 18.30 i Bavnehøj Hallen og vi opdaterer som altid fra opgøret. Du kan også følge kampen på TV2 Play.