Gårsdagens kamp fulgte opskriften på et vaskeægte lokalopgør. Spænding, tænding og et tæt, tæt opgør, der aldrig helt vidste, hvad det egentlig ville. Desværre ville det ikke helt, som vi ville, for pointene blev i Viborg, der sikrede sig en sejr på 30-25.

Det var til trods for cheftrænerens store ord. For vi skulle bare hen til første timeout før Kasper Christensen hævede stemmen, ganske nødvendigt, da der ikke var meget, der ville vores vej i gårsdagens opgør. Det var ellers det efterfølgende opgør fra Esbjerg-kampen, hvor Ikast-spillerne virkelig leverede. Forskellene på banen var store og det skal der gøres noget ved, lød det fra cheftræneren efter opgøret.
”Jeg synes simpelthen, vi eksekverer for dårligt individuelt og kollektivt på mange ting, og det synes jeg, er forskellen på i dag og i kampen mod Esbjerg. Vi var rigtig langt fra at ramme det niveau, vi kan og også skal for at vinde mod Viborg. Så det er pisseærgerligt, men jeg er egentlig også ret afklaret, vi havde vel tabt til samtlige top otte hold i ligaen med den præstation her i dag, så det skal vi gøre meget bedre.”

Mens Viborg trak alt tempo ud af kampen, faldt Ikast-spillerne lidt i staver og det fik de grønne udnyttet til fulde. De kom aldrig langt foran, men dog oftest et skridt foran eller to og selvom Ikast gang på gang kom med, så var det som om, at kun en ting ad gangen kunne fungere for spillerne i gårsdagens kamp, fortæller Kasper Christesen.
” Det kommer hele tiden på skift, så er vi lidt dårlige i returløbet, når vi så står godt i forsvaret, så eksekverer vi ikke ret skarpt på vores kontrafase, så brænder vi et par chancer. Jeg synes, vi kommer sindssygt godt ud til 2. halvleg og får sat nogle gode ting i søen både offensivt og defensivt, men der misser vi muligheden for at stikke kniven ind og måske etablere en føring, der kunne have givet os noget momentum. Det helt overordnede billede er, at vi bare var alt for uskarpe på stort set alle parametre.”

Man var efter slutfløjt ikke et sekund i tvivl om, at sejren var vigtig for Viborg-lejren. De to point ville også have lunet godt på Ikast Håndbold-kontoren, men sådan gik det som bekendt desværre ikke. I gårsdagens kamp var det bare et Ikast-hold, der aldrig helt fandt momentum, fortalte Kasper Christensen, der også fortæller, at der skal strammes op inden onsdagens nu endnu vigtigere opgør på hjemmebane mod København. En hjemmebane, der stadig er ubesejret. ”Håndbold er jo sådan et spil, hvor momentum kan skifte lynhurtigt, og de gange, hvor vi havde mulighed for at få lidt momentum, var vi uskarpe. Når Viborg havde overhånden var de meget skarpere og mere kyniske end vi var. Så var det dem der fik overhånden til sidst, respekt til Viborg, de spiller en rigtig god kamp. Det kan vi ikke bruge som undskyldning og hvis jeg skal holde lidt styr på min egen butik, så skal vi løse stort set alle parametre markant bedre, bare for at vinde over København på onsdag, bare for at tage et eksempel. Spiller vi som vi gør i dag mod København, så taber vi også. Så det er ret simplet hvad der skal rettes til, det er vores egen præstation.”