En positiv hovedpine er hvad trænerteamet sidder tilbage med efter gårsdagens storsejr over Aarhus United. For præstationer på banen er ikke til at tage fejl af, det er materialet på bænken heller ikke, og det efterlader en god gammeldags hovedpine til trænerholdet, om end en, der faktisk er positiv, fortalte Kasper Christensen efter opgøret.
”Der er ingen tvivl om, at vi tror rigtig meget på vores bredde igen i år, og man kan jo se det på især vores 2. halvleg. Line Uno laver et fantastisk indhop og Julie Gantzel kommer ind i de sidste 10 minutter og smadrer igennem på defensiven. I det hele taget har vi en trup, hvor spillerne byder sig til og det er en meget positiv hovedpine for trænerne.”

Det var også et Ikast-hold der præsterede fremragende på banen i går efter 10 minutters startproblemer. For haluret fortalte om en meget målfattig start på opgøret med kun et enkelt mål scoret af hvert hold efter de første 10 minutter. Herefter fik Ikast dog hul på den berømte boble, og en nedlukning i målet fra en gammel kending havde været et punkt i taktikken inden opgøret, sagde Kasper Christensen.
” Vi vidste, det ville en mental kamp. Alt det her med Englert der kender vores skytter og omvendt, her vidste vi, at der ville komme en periode, hvor hun ville lukke af. Det kom der i de første 10 minutter, og derfra sidder vi på kampen og bomber jo Aarhus i sænk. Både på det mentale plan, men også på vores niveau er jeg meget stolt af indsatsen.”

For Ikast Håndbold var der efterfølgende ikke mange problemer med at ramme målet, hvor specielt Julie Scaglione smed mere end bare et par kasser i mål. Anderledes så det ud for Aarhus United, der først skulle kæmpe sig forbi en velfungerende defensiv og efterfølgende Jessica Ryde i mål, der var særdeles kampklar i målet. Alt i alt var cheftræneren også mere end godt tilfreds med sit holds præstationer i gårsdagens opgør.
”Jeg synes, vi er kyniske fra minut 10 af og bare æder dem stille og roligt og afslutter fantastisk godt derfra. Kampen skulle lige sætte sig, og det var fint, at uroen var der først i kampen. Det blev en perfekt kampafvikling for os.”

16 spillere er der plads til på holdkortet og 16 spillere var også på banen i gårsdagens kamp. Efter Jessica Ryde havde leveret fint i målet tog Andrea Austmo over efter en strafferedning og fortsatte det høje niveau. Julie Scaglione var ikke en del af start-syveren, men ender alligevel som kampens topscorer med syv mål, fløjene skiftedes til at smide bolden i mål, ligesom bagkæden også kunne finde ind bag målstregen, og det er igen et tegn på den positive hovedpine til trænerne, fortalte Kasper Christensen.
”Jeg tror, jeg har mange ude på bænken i dag, der gerne vil spille endnu mere. Lige nu har vi jo næsten en for bred trup i forhold til det kampprogram, vi er inde i. Det er en positiv udfordring for os som trænere og det gør, at vi træner godt nu. Så ved vi også, som sæsonen sætter sig og vi når til de afgørende slutspilskampe og Europa Cup-kampe, så er det dejligt at have mange spillere der byder sig til. Det gør også, at vi har mange ting i værktøjskassen, som vi kan hive frem, hvis der er noget, der ikke spiller.”

Næste opgør for Ikast Håndbold venter på hjemmebane, når Nykøbing Falster lægger vejen forbi heden på næste lørdag kl. 18.00. Her varmer vi op til opgøret med den helt store børnefest – det kan du læse meget mere om på facebook!