Der var lagt op til det helt store håndboldbrag i går, da Team Esbjerg gæstede IBF Arena efter landsholdspausen. Topkampen mellem ligaens nummer et og to blev skudt i gang med fejring af 14 EM-finalister fra begge hold og store klapsalver fra en godt fyldt IBF Arena.

På papiret var der lagt op til et tæt opgør, og det var lige præcis, hvad det blev. Selvom Ikast var i front med plus syv i 2. halvleg, så skulle Esbjerg ikke bruge mange brændte chancer på at reducere til minus to. Det var heller ikke en overraskelse for cheftræner Kasper Christensen, at der var spænding til det sidste.
”Jeg havde både forventet og håbet, at kampen ville blive tæt. Der var elementer i vores forsvarsspil, defensiv og vores syv mod seks spil, hvor vi vidst vi kunne gøre ondt på Esbjerg, men jeg havde ikke forestillet mig en kamp, hvor vi skulle være foran med syv mål. derfor er jeg heller ikke overrasket over, at det til sidst bliver så dramatisk, for det er to hold, der ikke er så langt fra hinanden.”

Det var en scoring fra norske Ingvild Bakkerud 30 sekunder før slutfløjt, der endeligt sikrede, at de to point blev på heden i gårsdagens opgør. Bakkerud gjorde ondt på Esbjerg, ligesom Jessica Ryde vendte hjem fra slutrunden helt varm i målet. Hun startede kampen ud som en mur bag forsvaret og hev også vitale redninger frem i løbet af kampen. Sammenholdt med resten af holdets præstationer, sendte Kasper Christensen store roser afsted til sidst hold, også selvom der var spænding til det sidste.
”Vi var virkelig gode til at holde vores defensive struktur og følge vores defensive gameplan. Så kan alle jo se, vi har kæmpestore problemer med at lave mål i det sidste kvarter og vi, blandt andet på baggrund af vores egne fejl, lukker Esbjerg ind i kampen igen. Vi bliver dog ved med at koncentrere os i forsvaret, og spillerne er virkelig skarpe i at lede efter nogle angrebsløsninger, selvom vi havde det svært offensivt det sidste kvarter. Det var en moden indsats, vi leverede og rigtig mange toppræstationer. Også præstationer der kommer fra den rigtige ende af vores fødekæde, nogle af vores rutinerede spillere, som har spillet landskampe og slutrunder trådte virkelig i karakter i dag.”

De to point sender Ikast op på førstepladsen i kvindeligaen med 16 point efter de første otte opgør. Selvom pointene var vigtige, så var det opbakningen fra lægterne, der fyldte mest hos cheftræneren efter kampen. Der var også godt fyldt på lægterne med en sæsonrekord på 2059 tilskuere.
”Det betyder meget, at vi får den her oplevelse med en næsten fyldt IBF Arena. Det er klart det, der betyder mest for mig i dag. I de to et halvt år, jeg har været i Ikast, kan jeg ikke huske, at vi har spillet med så god stemning, så jeg må virkelig også give cadeau til alle omkring klubben fra administration til frivillige og sponsorer. Udover de to point, og at vi på holdet får en kæmpe oplevelse, så var det virkelig en præstation og en aften, der manifisterede, at vi her i Ikast Håndbold har store ambitioner og vi har også noget at have dem i.”

Forude venter et vaskeægte lokalopgør mod Viborg HK, når vi på torsdag tager turen til Vibocold Arena. Endnu to point er på spil og her må man bestemt ikke undervurdere et Viborg-hold, der i går aftes også satte to point på kontoen med en sejr over Silkeborg-Voel på udebane, lyder det fra cheftræneren.
”Viborg har haft mulighed for at træne rigtig meget igennem landsholdspausen og får også et godt afsæt ved at vinde i Silkeborg-Voel i dag, som ikke er en nem udebane. Så der venter os en meget svær opgave på torsdag oppe i Viborg, hvor de kommer ind som underdogs, men også som et hold, der har underpræsteret. Derfor skal vi være indstillet på, at det bliver en vild og hektisk kamp og vi får ingenting foræret deroppe. Så vi skal op og være rigtig gode for at vinde.