Trine Mortensen var en af de mange spillere, som vi sendte afsted til landsholdssamling. Trines første af slagsen, og derfor har vi selvfølgelig snakket med landsholdsdebutanten, der for 14 dage siden blev en del af bruttotruppen, sidenhen blev indkaldt til samling og i lørdags fik sin landsholdsdebut.

Landsholdsdebutanten benægter heller ikke selv, at det hele er gået en smule stærkt. Så stærkt, at man godt kunne have lyst til at knibe sig i armen, bare lige for at være sikker.
”Det hele gik jo så stærkt, så jeg skulle lige lande i det. Lige pludselig stod man på halgulvet med hele landsholdet. Lars Jørgensen ringede for to uger siden og spurgte, om jeg ville være en del af bruttotruppen og så er det bare gået stærkt siden.”

Trine Mortensen, der endnu heller ikke kan skrive mange ligakampe på CVét, brugte ikke lang tid på at vende sig til kvindeligaen. Heller ikke lang tid skulle hun bruge på landsholdet, før det blev debut og kan således sætte kryds ved både første landsholdssamling og debut. En debut, hvor Trine også blev delt topscorer, men meget hurtigt sender bolden videre til holdet, der har taget rigtig godt imod hende.
”Det var vildt. Efter kampen var man sådan, er jeg i live eller er det en drøm. Det var bare fedt og pigerne på holdet er bare mega søde. Jeg er helt overvældet over, hvor nemt det var at komme ind på holdet, fordi de bare tog så godt imod en. Det gjorde det også bare nemmere for mig at komme ind og kunne spille mit spil.”

Selvom Trine Mortensens debut på landsholdet kom lidt senere end gennemsnittet, så er det stort at repræsentere sit land, fortæller venstrefløjen, der selv indrømmer, at hun havde lagt drømmen lidt på hylden.
”Jeg havde ikke tænkt, at jeg skulle stå inde på banen i den røde trøje som 28-årig. Jeg har altid bare tænkt, at håndbold skal være sjovt og det har gjort, at jeg er blevet ved, og så har jeg ikke tænkt så meget på landshold, selvfølgelig er det noget, man gerne vil, men bare det er sjovt for mig, så føler jeg også, at jeg udvikler mig.”

Efter en uge med landsholdssamling er Trine Mortensen tilbage i IBF Arena, hvor hun sammen med resten af Ikast Håndbold gør klar til onsdagens kamp ude mod Horsens.