Et nederlag i Randers skulle vaskes væk i sæsonpremieren på hjemmebane i IBF Arena og rengjort blev tavlen bestemt. Selvom historiebøgerne normalt fortalte om tætte, tætte opgør, så blev det ikke tilfældet i gårsdagens kamp.

Her leverede spillerne fra Ikast Håndbold en pragtpræstation på banen med stor stabilitet og ikke udfald, som var tilfældet i Randers-kampen. Det var individuelle præstationer og en god holdånd, der lagde grundlaget for en flot premiere på hjemmebane med en sejr på 33-25, fortalte cheftræner Kasper Christensen, der også er godt tilfreds med spillernes udvikling og ikke mindst Ingvild Bakkerud tilbage i begge ender af banen.
”Vi leverer på en anden hylde i dag, både kollektivt på vores mentale og taktiske parathed, men i den grad også på individuelle præstationer. Der er så mange gode individuelle præstationer og spillere der leverer på banen og det er noget, vi har savnet i opstarten. Vi har haft svært ved at få løftet det individuelle niveau på spillerne og dermed også det kollektive niveau. Der synes jeg virkelig, at vi fra træning til træning og nu også kamp til kamp rykker os den rigtige vej. Og det var bare en god sejr i dag.”

Hurtigt satte Ikast-spillerne sig på kampen og hvad der før opgøret havde fyldt, Silkeborg-Voels kontra-DNA, viste sig ikke at være et problem. Forsvaret stod stærk og det gav gode arbejdsbetingelser for Jessica Ryde i målet, der pillede Silkeborg-Voel-spillernes skud. Mange spillere bød sig til på banen og tog ikke mindst chancen da den bød sig. Skytterne var klar og derfor er elleve spillere også noteret som målscorere efter opgøret.

Derfor lander kampen også højt på karakterskalaen for Kasper Christensen, der sender store roser afsted til sine spiller, dog med det i mente, at der altid er plads til forbedring.
”Vi er på en otte ud af ti på, hvad vi kan præstere. Vi kan trods alt dække bere op i 2. halvleg end vi gør, men samlet på kollektiv indsats og som enhed, der er vi på topkarakter. Vi var parate og eksekverede godt på taktikken, og vi fik leveret den kamp, vi gerne ville på Silkeborg-Voel. Vi afmonterede deres kontrafase i dag og når vi kan få sat vores returløbsfase mod Silkeborg-Voel, så er vi rigtig langt.”

Hvad der også lander i top er gårsdagens publikum, som virkelig skød sæsonen rigtig godt i gang. Over 1000 tilskuere havde fundet på plads i IBF Arena, og ikke mindst den gule mur bag det ene mål var med til at levere en fremragende stemning. En stemning, man bestemt lægger mærke til på sidelinjen, sagde Kasper Christensen efter opgøret.
”Jeg er virkelig glad for hallen i dag. Det var en fantastisk lydkulisse, og det var dejligt, at der var lidt fanklub-lignende stemning nede bag det ene mål. jeg synes virkelig, der var god intens stemning og det skal vi have løftet yderligere på i denne sæson. At vi har en god lydkulisse på hjemmebane er noget, trænere og spillere nyder, og jeg tror, det er sjovere for alle i hallen at være til stede, når der gang i den. Det giver os noget ekstra på banen, når vi har en hal, der er med os.”

Stemning og point på tavlen håber vi at gentage nu på fredag, hvor oprykkerne fra SønderjyskE Kvinder gæster IBF Arena kl. 19.00
Billetterne er til salg på hjemmesiden, så det er bare med at få fingrene i din lige her.