De første to point på udebane blev i går sikret, da Ikast Håndbold kunne synge sejrssangen efter 60 minutters spil i Horsens.

Som i hjemmekampen tog Ikast Håndbold hurtigt teten i kampen. Horsens forsøgte sig med syv mod seks mod Ikast, men flere gange endte bolden dog i det tomme mål bag Horsens-angrebet. Inden pausen fik hjemmeholdet dog sat et skub til reduceringen og åbnet døren til en spændende kamp igen.
”Vi spiller en god kamp og jeg er glad for indsatsen. Vi holder os til taktikken med et hårdt kontratryk på Horsens. Vi falder en smule i slutningen af første halvleg. Det sammenholdt med, at vi brænder nogle chancer er med til at åbne døren før pausen.”

Der var dog ingen grund til nervøsitet, kampen blev hurtigt lukket ned i 2. halvleg af et virkelig velspillende Ikast-hold. Kasper Christensen var rigtig tilfreds med holdets præstationer i 2. halvleg efter opgøret.
”Jeg synes, 2. halvleg er rigtig flot og vi knuser dem. Vi har nogle bagspillere, der byder godt til. Marketa og Bakkerud står selvfølgelig ekstremt stærkt i billet fra start af, men jeg synes også, at Simone skal nævnes for måden hun kommer ind og spiller en rigtig flot kamp på. Jeg synes Lindqvist og Skogrand skal roses for deres stabilitet og sikkerhed, de bringer ind i spillet. Dertil er der også Julie, som spiller en rigtig svær første halvleg, men kommer ind igen og løser nogle af de ting, vi gerne vil have hende til.”

Netop evnen til ikke at grave sig ned, bliver vigtig i det kommende kampprogram, lyder det fra Kasper Christensen.
”Det bliver vigtigt, at vi har spillere, der kan komme ind igen og gøre det godt. Med det kampprogram der venter, og med de høje niveauer af modstandere vi skal møde, så har vi brug for at spillerne ikke graver sig ned, når de ikke præstere så godt som de kan. Og det er Julie et godt eksempel på i dag.”

Kort efter kampen fandt vi også vores modstander til kvartfinalen i Santander Cuppen, og helt heldige var vi ikke. Op ad bowlen kom Team Esbjerg, som vi møder på hjemmebane i starten af november. Det betyder også, at vi møder Team Esbjerg fire gange på knap 20 dage. I pokalturneringen, i kvindeligaen og to gange i Champions League-gruppespillet.
”Vi ville gerne have undgået Esbjerg, det gjorde vi ikke og nu har vi en hjemmekamp. Det bliver en stor kamp og vi har dem mange gange på kort tid. På den måde bliver det dejligt at være træner, vi skal ikke se så meget video.”

Når kvartfinalen er fastlagt vender vi tilbage med tidspunkt. Inden da venter mange flere ligakampe og ikke mindst den første Champions League-kamp i weekenden mod de forsvarende mestre fra Vipers Kristiansand.