November måned plejer at være godt og grundigt pakket med kampe i Kvindeligaen, i år er historien dog en anden. Lige nu er knap halvdelen af Ikast Håndbold inklusiv cheftræner sendt til EM-slutrunde, mens de resterende holder sig klar til, at vi igen tager hul på ligakampene, når der forhåbentlig er kommet et par medaljer med hjem til Ikast Håndbold.

Derfor er det også blevet tid til en status med direktør Daniel Grønhøj, der fortæller, at det kribler lidt i fingrene, når der ikke spilles håndbold i IBF Arena. Omvendt er han godt tilfreds med sin spillertrup, der, hvis alt går helt rigtigt for sig, kan hente syv medaljer med hjem til Ikast Håndbold.
”Det er lidt specielt, at vi har slutrunden nu, i stedet for i december, som vi plejer. Vi står dog et rigtig godt sted lige nu, hvor mange af vores spillere er afsted til slutrunden. Jeg er rigtig stolt af, at vi har så mange med til EM og det er også noget, der har udviklet sig igennem mange år og hårdt arbejde. Endnu flere af vores spillere har været tæt på at komme med, i stedet træner de herhjemme og holder sig klar til igen at tage hul på kvindeligaen.”

Daniel Grønhøj er glad for at se så mange spillere fra klubben repræsentere deres land og ikke mindst sætte et Ikast Håndbold-aftryk på slutrunden. Han ser dog også frem til, at vi igen kan byde ind til håndbold og harpiks, ikke bare i Kvindeligaen, men også til de europæiske kampe, der venter efter jul, hvor Ikast Håndbold har kvalificeret sig direkte. Og så er der også noget med en bronzemedalje, han meget gerne vil bytte til noget lidt bedre.
”Vi starter op igen med en rigtig spændende kamp mod Esbjerg Håndbold, ligesom der også venter en meget vigtig pokalkvartfinale i Santander Cuppen i december. Efter jul tager vi endelig hul på de europæiske kampe, hvor jeg glæder mig til, at vi kommer ind i et lidt større kampflow. Vores forretning er bundet op på, at vi spiller de her store kampe, så det bliver fedt også at tage hul på dem. Samtidig har vi fuld fokus i kvindeligaen og tør drømme stort. Vi er blevet nummer tre, tre gange nu, så nu skal det byttes til noget ædlere metal.”

Det er bestemt ikke at tage munden for fuld, lyder det fra direktøren. Sulten er der, fra hele organisationen til spillere og frivillige, der er klar til løfte, når det er nødvendigt og som kæmper for at nå i mål. Og det er meget gerne med en medalje om halsen, når sæsonen slutter.
”Vi stiller krav til hinanden om at være de bedste både på og uden for banen fra organisationen til folk omkring klubben. I truppen tror vi også på, at der er mere i vores spillere. Der er mange, der har spillet sammen i mange år, men også mange, som i hele tiden udvikler sig og bliver bedre, så der er en sult og en tro på, at når vi siger, vi vil spille Champions League, så kan det lade sig gøre. Vi er sulte, og vi gider ikke vente længere, nu er det nu og vi føler os klar.”

Optimeringerne sker også udenfor banen, hvor det samlede produkt skal gøres så godt som overhovedet muligt, lyder det fra direktør Daniel Grønhøj. Det betyder blandt andet, at Ikast Håndbold i denne sæson har fået installeret et permanet TV-gulv i IBF Arena, som allerede nu har løftet oplevelsen, fortæller Daniel Grønhøj, der også bruger tiden på endnu flere optimeringer udenfor banen.
”Lige nu går meget af tiden med at finde ud af, hvad vi skal i IBF Arena. FC Midtjylland flytter ud af arenaen til sommer og dermed får vi mulighed for nye og meget unikke faciliteter til både organisationen og spillerne. Her ser vi meget frem til at få endnu bedre forhold til spillerne udenfor banen. vi har øget spillerbudgettet, mens vi også har lagt på omkring selve oplevelsen af en håndboldkamp. Vi har hele tiden fokus på at gøre vores produkt bedre og vi kommer i hele tiden tættere på vores ambitioner om at ligge i toppen af ligaen både på og udenfor banen.”

Næste kamp i Kvindeligaen for Ikast Håndbold venter fredag d. 25. november, når Team Esbjerg gæster IBF Arena kl. 19.00 – du kan sikre dig billet til opgøret lige her og være med til at hylde vores spillere, når de vender hjem fra EM-slutrunden.