I regnskabet for denne sæson står der i øjeblikket 1-0 til Viborg, eller nærmere 30-25. For sådan lød cifrene i første opgør på udebane i denne sæson. I morgen er det Viborg HK, der tager turen til Ikast, hvor vores ubesejrede IBF Arena venter kl. 18.30.

Optakten til dette opgør har været en smule anderledes end den som oftest er. For først i dag har alle spillere været samlet til træning efter den sidste uges landsholdssamlinger. At vi er så langt henne i sæsonen, som på nuværende tidspunkt er en fordel i forhold til optakten, fortæller cheftræner Kasper Christensen, der ser frem til at møde et formstærkt Viborg-hold.
”Vi er på et tidspunkt i sæsonen, hvor man ikke bringer meget nyt. Man har udvalgt det koncept, man kører efter. Så det er ikke det, der bliver afgørende, men det er klart, at vi skal være effektive i den ene træning vi har. Vi skal op imod et formstærk Viborg-hold, der har vundet seks af de sidste syv kampe, med kun et nederlag i Esbjerg og det kan jo ske for den bedste. Så vi skal spille en topkamp i morgen, og vi skal komme med meget mere end vi gjorde nede i Esbjerg, ellers er det ikke nok til at slå Viborg. Vi ved godt hvad det kræver for at hive point.”

Viborg har en flot optakt med sig til opgøret, og som Kasper Christensen sagde ovenfor, så har de en stribe af sejre kun slået ud af Esbjerg på udebane. Et hold, der virker til at være mere sammentømret, lyder det fra cheftræneren.
”Udefra set ligner det, at de er rykket endnu tættere sammen i bussen og virkelig bare er fast i kødet på, hvad det er, de vil og kan spille. Viborg præsterer rigtig, rigtig godt og lige nu ikke dårligere end det hold, de havde med flere store stjerner på sidste år. Det er flot arbejde af dem, og derfor siger jeg, at vi skal gå ydmygt til værks med den opgave her. Vi skal stramme tøjlerne i forhold til den kamp, vi spillede i Esbjerg og vi skal spille markant bedre. Gør vi ikke det, så får vi kæmpestore problemer mod Viborg. Men det er også en opgave, vi skal kunne løse.”

Sidste opgør mod selvsamme blev til et nederlag i den gamle stadionhal. I morgen er chancen for point dog til stede igen og et godt bud på, hvordan de bliver i Ikast er kontrafasen, siger Kasper Christensen.
”De løber kontra og satser stort på den fase og det gør vi også. Så det hold der kan få bedst fat på mål og kan sætte gang i de respektive kontrafaser, kommer til at være langt. Så der er rigeligt at forholde sig til, men bundlinjen er, at vi skal have styr på vores eget og vi skal levere en meget bedre indsats end det, vi gjorde sidst- det er deri vores motivation ligger. Og gør vi det, så har vi også rigtig gode chancer for at vinde kampen.”

Hvem der løber med de to point kan du se på lægterne i IBF Arena i morgen kl. 18.30 – billetterne til opgøret finder du lige her.