Det blev tæt. Det blev også rigtig tæt i JYSK arena fredag aften, da Ikast Håndbold og Silkeborg-Voel tørnede sammen. En anelse om, at det ville blive så tæt, havde Kasper Christensen også udtrykt sig i optakten. Efter kampen irriterede det ham også, at han endte med at få ret.
”Jeg havde kaldt den. Jeg vidste godt, at der ventede os en rigtig bøvlet opgave, hvor det ikke handlede om det spillemæssige, men hvor det handlede om det mentale. Og der må jeg bare sige, at vi dumper på alle mentale parametre i de første 20 minutter af kampen.”

Det var ellers også et amputeret hjemmehold, Ikast besøgte fredag aften. Holdet har i slutspillet været plaget af mange skader og senest to graviditeter, men det fik dem ikke til at sætte tempoet ned i fredagens kamp. Første halvleg var de med længder bedst og kunne få til pause i front med 18-15.

Efter pausen blev der dog rusket op i tingene og niveauet fra Ikast blev hævet. Langsomt åd de sig ind på føringen og selvom Silkeborg holdt godt fast i føringen, så blev det dog til en Ikast sejr. De to point sikrede semifinalen, men bevidste også, at man ikke må have en off-dag på nuværende tidspunkt i sæsonen, sagde Kasper Christensen efter opgøret.
”Læreren er, at hvis man kommer ind til en slutspilskamp og ikke er mentalt til stede, så får man sådan nogle kampe her. Jeg håber, at det er sidste gang i sæsonen, vi står med den her udfordring. For der er ikke råd til at møde ind til kampe som i dag.”

Den kommende uge byder igen på masser af håndbold for Ikast-holdet. Tirsdag gæster København Håndbold IBF Arena kl. 19.30, hvor vi håber at se mange på lægterne til den sidste slutspilskamp på hjemmebane. I weekenden rejser holdet afsted til EHF Final4 i Østrig, hvor Thüringer venter i semifinalen lørdag kl. 15.30.