I mandags mødte spillerne anno 2023/24 ind til første træning i IBF Arena med alt hvad første træning indebærer af tøjudlevering, håndbold og den berygtede bip-test. Mens ugen har budt på masser af håndbold, så har der også været tid til lidt hygge for holdet med blandt andet Beach Volley, alt i alt en god uge ifølge cheftræner Kasper Christensen.
”Det har været godt at komme i gang. Det er altid lidt specielt, når vi skal tage imod nye spillere og i øvrigt også nye ledere. Udover fem nye spillere, så har vi også fået Malene og Michelle ind i staben, med Malene i spidsen. Så det her med at lære nogle nye mennesker at kende og allerede nu få sat de første byggesten til, hvordan dagligdagen i Ikast Håndbold skal være. Så jeg synes, vi har haft en fin første uge, hvor spillerne også er godt med fysisk.”

Mens der på stabssiden er nye ansigter, så er der også flere nye spillere i truppen, vi skal lære at kende: Marketa Jerabkova, Amanda Loft, Maria Lykkegaard, Irma Schjött og Filippa Idehn. Det bliver en spændende opgave at få inkorporeret spillerne i truppen, mens der stadig er masser af kontinuitet, lyder det fra cheftræneren.
”vi har mange spillere, der har været vandt til at spille sammen over flere år og det er en god base at starte sæsonen op fra. men det er klart vi skifter en del med et par nye målvogtere og tre nye centrale spillere, som alle er nogle, der skal gøre sig i det centrale forsvar. Det bliver en vanskeligere proces på kort sigt, end hvis man bytter ud på en fløj. Så det gør, at vi får nogle nye impulser og kompetencer ind i truppen. Der er det Køhler, Søren Rasmussen og min opgave at få det spillet ind i vores nuværende koncept.”

Forude venter der fem træningskampe, hvor netop nye og gamle spillere skal spilles sammen til det kommende program, hvor vi udover Kvindeligaen også tager hul på Champions League i efteråret. I opstarten venter der også kampe mod hold, som er godt bekendt med at spille Champions League og her venter der en god læring for holdet, fortæller Kasper Christensen.
”Vi plejer at ligge på lidt flere træningskampe. I år har vi fem fordelt udover preseason og har valgt at sige, at det er kampe, som vi skal spille med stor kvalitet. Samtidig er det træningskampe, og ligesom vi ikke er i fuldt gear endnu, så er Rapid Bukarest, som vi møder næste mandag, heller ikke. Men jeg håber, at det kan være med til at give os lidt hår på brystet og give os nogle tidlige erfaringer, som vi kan tage med ind i turneringen. Og så synes jeg, der er to vigtige opgaver, spillemæssigt at få sammensat et godt koncept og en spillestil vi er trygge ved og så have så mange spillere som muligt til rådighed. Spillerne er mødt godt ind, men der er ingen tvivl om, at det er noget, vi har fokus på.”

Skal du have en genopfriskning på de kommende træningskampe, så tag et kig herunder – alle kampe er med gratis entre:
31. juli kl. 18.30: Træningskamp mod Rapid Bukarest. Spilles ved Generation Handball-stævnet i Viborg
4. august kl. 16: Træningskamp i IBF Arena mod Brest Bretagne
9. august kl. 16: Træningskamp i Lalandia Billund mod Team Esbjerg
12. august: Træningskamp i Odense mod Györ
18. august kl. 16: Træningskamp i IBF Arena mod Horsens Håndbold Elite