De to første point i en vigtig slutspilsuge blev sikret skærtorsdag. I morgen venter København Håndbold i hvad cheftræner Kasper Christensen kalder en svær start på slutspillet inden 14 dages landsholdspause.

Den første kamp i slutspillet mod Viborg, var også den første efter et CL-exit, men det var ikke helt uden problemer, hvor flere fejl og tabte bolde lukkede Viborg ind i kampen igen et par gange i 2. halvleg. Derfor var sejren også ekstravigtig, lyder det fra Kasper Christensen.
”Når jeg har set kampen igen, så synes jeg, det var meget fair fejl end det var fornemmelsen i kampen, men der er ingen tvivl om, at Viborg-kampen var også et mentalt bjerg, vi skulle over, efter den dukkert vi fik mod Bietigheim og jeg oplevede også en stor lettelse efter kampen. Så Viborg var også en form for anspændthed og et udtryk for, at kampen var ekstrem vigtig og så kom der lige et par fejl i 2. halvleg, men bundlinjen er egentlig, at vi har fuldstændig kontrol over kampen. Vi slipper ikke føringen på noget tidspunkt og spillerne viser stor coolness, da vi via et par fejl åbner døren op for Viborg.”

Han er også godt tilfreds med den defensive indsats, som holdet leverede i Viborg. Det bliver også en vigtig brik i at hente to point på hjemmebane i morgen mod et stærkt København-mandskab.
”Der var også mange gode ting, særligt var jeg meget tilfreds med vores defensiv og hele den coolness og ro, som vi spiller med. Det bliver også vigtigt i morgen mod København, det er jo både en rigtig vigtig kamp for os i forhold til at blive nr. 1 i gruppen og for KBH er det en total afgørende kamp. De skal til Ikast og vinde, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at komme i en semifinale, så derfor skal vi ikke forvente andet end et København-hold, der kommer med alt, hvad de har.”

København er et af de to hold, som har hentet point mod Ikast Håndbold i egen hule. Siden har de været igennem et trænerskifte, hvor Bo Spellerberg nu er i spidsen, som ifølge Kasper har kastet gode forbedringer af sig. Derfor er det bestemt ikke et hold, som man må tage for let på.
”København er et godt besat mandskab, hvis man kigger på navnene og har været igennem et trænerskifte. Jeg synes jo, at det er overraskende, at de ikke kan befinde sig i top fem med det mandskab, men der har været klare forbedringer under Bo Spellerbergs ledelse, hvor de er blevet en my mere stabile og en meget tydelig vej de spiller ud fra, men fremfor alt, så skal vi hæfte os ved, at det er det godt hold med gode individuelle spillere, dygtige fløje, Stine Jørgensen som er en stor ligaprofil. Det er et meget godt besat mandskab.”

Derfor lyder der også en stor opfordring fra cheftræneren om at komme i IBF Arena i morgen aften, hvor tidspunktet måske ikke er det bedste, men derimod kan man også nå påskefrokosten inden god håndbold på lægterne.
”Det er nu det gælder, det er nu vi jagter semifinalen. Der er vi godt på vej, selvom der skal flere point på kontoen, men også den meget vigtige førsteplads, det er slutspillet der er kulminationen på sæsonen og der venter en god kamp mod et godt København-hold. Så vi håber, der er mange, der kommer ud og bakker os op, selvom tidspunktet er lidt specielt, men jeg synes, spillerne har fortjent en kæmpestor opbakning med den sæson, der blev spillet indtil nu og vi er virkelig klar til, at sæsonen skal kulminere nu med kæmpestor opbakning.”