Mens en weekend med godt vejr i Danmark banker på døren, så er Ikast Håndbold i stedet på vej til Østrig. Vejrudsigten er knap så god, til gengæld er spændingsniveauet højt, når der i morgen venter en semifinale ved EHF Final4-stævnet i Graz mod tyske Thüringer.

Ikast Håndbold tager afsted som favoritter udnævnt af medierne. Kasper Christensensen medgiver også, at den europæiske kampagne er gået rigtig godt for holdet i år. Favoritrollen fylder dog minimalt for ham og holdet.
”Vi vil bare ned og gøre det så godt, vi kan. Vi ved, at der skal en rigtig god præstation mod Thüringer til for at vinde. Det er et godt hold, der også kommer til at spille på en lille hjemmebane.”

Kasper Christensen forstår dog godt, hvorfor ordet ”favoritter” opstår, når snakken falder på Ikast Håndbold. Der er ikke mange ting, der ikke er gået galt for Ikast i denne turnering, som er det eneste hold, der stadig er ubesejret siden gruppespillet.
”Vi vil hellere være favoritter end underdogs forstået på den måde, at det er noget, vi har gjort os fortjent til og spillet godt. Vi har gjort det fint og har stille og roligt udviklet os de sidste par år både i Europa og hjemme i den danske liga. Da jeg startede for et par år siden, var der ikke mange, der anså os som et hold, der kunne spille mod de bedste, der er vi nu.”

Kigger vi dybere ned i morgendagens modstander, så bliver de det første tyske hold, som vi møder i denne sæson, og et hold, som kommer til at lægge pres på Ikast både på og udenfor banen med mange medrejsende fans. Der venter bestemt en spændende semifinale i morgen, hvor alt kan ske, lyder det fra cheftræneren.
”Det er et hold, der er sat godt sammen og jeg er blevet bekræftet i min analyse af dem, hvorfor de har gjort det så godt, som de har i Europa League. Der er nogle meget dygtige spillere. Annika Lott, deres tyske landsholdsspiller har været den helt store profil for Thüringer i år og også en af de allerstørste profiler i Europa League. Sonya Frey er også i spillehumør og trives virkelig dernede, så det er to spillere, vi skal holde øje med.”

Forberedelserne til denne weekend har stået på længe for trænerteamet, der i Europa-turneringen selv skal skaffe og klippe datagrundlaget. Derfor har Kasper Christensen og Christian Køhler brugt de sidste par måneder på at klippe video og blive helt klar til morgendagens kamp. Derfor gør det heller ikke Kasper Christensen meget, at tirsdagens kamp endte i nederlag, selvom han altid gerne vil vinde.
”Jeg var ret rolig omkring vores præstation i tirsdags. Der var nogle store løft på nogle ting, som vi havde arbejdet med ind mod denne uge. Nu skal vi bare have løftet intensiteten i vores spil igen, for så kommer forsvarsspillet også. Og det skulle gerne sidde der på lørdag.”

For der er fuld fokus på morgendagens kamp og der er stortset ikke en tanke på finalen. Første step er Thüringer og derfor lægger fokus også fuldt ud her.
”Det er lørdag, det handler om for os. Det er ikke, hvad der eventuelt kan ske om søndag, det må vi tage lørdag aften og søndag nat for os trænere.”

Semifinalen mod Thüringer spilles kl. 15.30 i morgen og kan ses på viaplay