Kampprogrammet i 2023 skydes i gang med masser af håndbold, ligesom 2022 også sluttede af. På lidt over en uge, finder vi tre hjemmekampe i IBF Arena, der spænder over tre turneringer. Første kamp er spillet, hvor det som bekendt blev til et nederlag til Odense Håndbold i Santander Cuppens kvartfinale. I morgen venter Ringkøbing Håndbold i kvindeligaen, og det er en cheftræner som håber, at pokaltømmermændene er væk til den tid.
”Der er ingen tvivl om, at det var en stor skuffelse for os at tabe kampen. Vi ved godt, at det er en risiko, når vi møder Odense, hvor vi ikke nødvendigvis er favoritter, men det er klart, at pokalturneringen var et stor mål for os og vi er ærgerlige over nederlaget. Jeg håber, at vi har lagt pokaltømmermændene på hylden. For Ringkøbing har, godt nok mest på hjemmebane, gang i en rigtig fin sæson, så vi har respekt for opgaven.”

Dykker vi ned i Odense-kampen, så var Kasper Christensen på mange parametre godt tilfreds med sit hold. For det var en aldeles velspillende Althea Reinhardt, der blev djævlen fra Ikast og lukkede af i målet. Morgendagens kamp skal gerne have en lignende defensiv med sig, og så skal tempoet skrues op, fortæller Kasper Christensen
”Uden at vi spiller fantastisk angrebsspil, er vi utrolig glade for mængden af chancer, vi skaber. Vi skabte rigtig, rigtig meget, men Althea Reinhardt lukker af i målet. Så vi var rigtig glade i det store hele for præstation mod Odense. I morgen bliver en anden opgave, hvor vi skal ind og have bragt højt tempo ind i kampen, så Ringkøbing ikke kan få brugt deres fysik. Det er et fysisk stærkt hold defensivt, men de kan ikke være med i vores tempo, hvis vi rammer det, vi skal. Så det er vores opgave.”

Vender vi blikket helt mod morgendagens modstander, så er det et hold, der lige nu befinder sig på ligaens 9.plads med syv point efter 11 kampe. Point de blandt andet har hentet mod Viborg, Skanderborg og senest i en uafgjort mod Silkeborg-Voel KFUM. Derfor er det bestemt heller ikke et hold, som man har taget let på i optakten frem mod opgøret, fortæller Kasper Christensen.
”Jeg synes, de har præsteret godt. De ligger i det lag, hvor jeg og de sikkert havde forventet, med point hjemme mod Silkeborg og sejre hjemme over Viborg og Skanderborg, har de gjort det, de skulle. Så vi skal ikke forvente andet end et Ringkøbing-hold, der kommer med selvtillid og for at udfordre os. Det skal vi være klar til.”

Når slutfløjt har lydt i morgen går der ikke mange dage, før der igen fløjtes til kampstart i Ikast. Men det er bestemt ikke noget, der gør Kasper Christensen noget. Flere kampe giver større læringskurve som han siger, og med et fuldt holdkort tilbage på træningsbanen, er han fortrøstningsfyld forud for forårets mange kampe.
”Min oplevelse er, at det program vi går ind i nu, hvor kampene kommer ret tæt, er noget, der passer os godt og noget vi tidligere er vokset af. I de sæsoner jeg har været her, synes jeg, vi er blevet bedre og bedre og har fået flere redskaber med ud af det program, hvor kampene kommer så tæt. Det er også slidsomt for truppen og lige nu er vi begunstiget af, at Alberte Ebler er med på holdkortet igen, selvom hun stadig er et stykke fra at være på niveau, så har vi alle mand på halgulvet. Den bredde får vi brug for i den kommende periode, så jeg kigger ind i det med stor optimisme og tror, det bliver fint for os.”

Morgendagens kampsponsor, Mediehuset Herning Folkeblad, har købt kampen. Derfor skal du bare slå op i din avis og finde annoncen med os. Hvis du udfylder og klipper ud, er du ikke bare med i konkurrencen om to sæsonkort til resten af sæsonen, du får også op til fire gratis adgange til kampen. Så der er ingen dårlige udskyldninger – vi ses bare i IBF Arena i morgen med kampstart kl. 18.30