Turen til Ringkøbing i morgen bliver det allersidste punktum for grundspillet i sæson 2022/23. En kamp, der på papiret hverken har betydning for Ringkøbing Håndbold eller Ikast Håndbold, men ikke desto mindre en kamp, hvor der vil være fuld fokus fra Ikast-spillerne, fortæller Kasper Christensen forud for opgøret.
”Vi skal forsøge at levere en lige så koncentreret indsats, som vi har gjort siden København-kampen. De sidste 10 dage føler vi virkelig, at vi præstationsmæssigt er kommet på sporet igen og jeg er meget, meget glad for de præstationer og det bounce-back, vi har lavet efter Viborg-kampen. Så derfor er kampen i morgen ikke uvæsentlig, selvom den i stillingen ikke betyder det store. Vi skal ikke tro, at vi kommer med fuldstændig samme vilde gnist som mod Siofok eller København, men det er vores opgave at få bragt den nødvendige energi og attitude ind i kampen.”

De to point der er på spil i morgendagens kamp kommer hverken til at rykke ved placeringen for Ikast eller Ringkøbing uanset hvordan kampen falder ud. At have en kamp, hvor der ikke er så meget på spil, gør bestemt heller ikke cheftræneren noget, mens han selvfølgelig altid går på banen for at vinde med sit hold.
”Det er altid sjovt at spille kampe, der gælder noget. Men det er faktisk også fedt nogle gange at få en kamp, hvor man ikke behøver at være så bange for, hvad der sker i tabellen. Man kan arbejde med nogle nye detaljer, når det ikke bare handler om, at nu skal vi pine død vinde den næste kamp. Når vi spiller i morgen, så vil vi pine død gerne vinde, men i det store billede kan vi godt tillade os at arbejde med detaljer, som vi måske kan få brug for senere i sæsonen.

Kampen i morgen sætter også punktum for grundspillet i denne sæson. Og mens der har været et par kampe, som Kasper Christensen gerne så, var faldet anderledes ud, så er han alt i alt godt tilfreds med sit holds præstationer.
”Vi duftede mere, men jeg ser os som værende det tredje bedste hold i Danmark og vi bliver nummer tre, så det kan vi kun tillade os at være tilfredse med. Vi havde håbet, at vi var med i spillet omkring første og andenpladsen, men jeg synes en tredjeplads er det, vi som minimum kan forvente. Så har sæsonen vist, at der er mange gode hold i Danmark og det er svært at blive nummer et, når man spiller mod to mastodonter i Esbjerg og Odense, som snubler meget sjældent.”

Ikast Håndbolds koncept har haft klare rammer fra sæsonstart, hvor Kasper Christensen også tidligere har fortalt, at der ikke kommer overraskelser så langt henne i sæsonen, som vi er nu. Alligevel lufter han for små ændringer, hvor kampen i morgen kan bruges til at pudse små detaljer af.
”Det kan være nogle små defensive detaljer. Det kan være lige at tjekke Julie Scaglione af i noget forsvar og forberede hinanden på ting, der kan ske. Hvad gør vi, hvis vi ikke får Julie ud i en slutspilskamp. Så er det vigtigt, at hun har nogle defensive minutter. På den måde bringer vi ikke noget nyt til bordet. Så bare at få gjort tingene en smule skarpere. Jeg både håber og tror på, at vi har energien og motivationen i morgen til at spille en kamp på et højt niveau.”

Kampen i morgen fløjtes i gang kl. 19.00 sammen med resten af rundens kampe. Det er desværre ikke muligt at se kampen andre steder end på lægterne i Ringkøbing.