Selv de bedste ligahold har prøvet det, Bavnehøjhallen. En hal som på mystisk vis kan spænde ben for ligahold gang på gang. Det mærkede Ikast Håndbold senest tilbage i efteråret, hvor vi mødte Ajax København i en kamp, der leverede på underholdningsværdien til det sidste.

Det er bare en hal, som er svær at spille i og som oftest har voldt Ikast Håndbold problemer over flere sæsoner, fortæller cheftræner Kasper Christensen. I morgen gæster de vores ubesejrede hjemmebane og mens fokus er rettet mod egne præstationer, så har de spillere, man skal holde et vågent øje med, fortæller han.
”De er dygtige i mange kampe i løbet af sæsonen på hjemmebane. Det har ikke været det fedeste sted for os at komme over, hvor vi har haft det svært mod Ajax i de sidste par sæsoner. Vi havde en god kamp mod dem på hjemmebane sidste sæson og vores klare indgang til kampen er et kæmpestort fokus på os selv. Vi kommer ikke til at bruge ret meget krudt på Ajax, men kigger selvfølgelig på deres spidskompetencer, hvor de har nogle spændende spillere. Men det er en opgave, vi skal kunne løse.”

Sidste kamp i IBF Arena var uden Jessica Ryde og Ingvild Bakkerud på holdkortet, mens Emma Friis fik 60 minutter på bænken. Ikast Håndbold var videre til kvartfinalen uanset kampens resultat og det gav en kærkommen mulighed for at give pause til nogle af de spillere, som har rigtig mange minutter i benene. Det er dog ikke noget, vi kommer til at se resten af sæsonen, lyder det fra Kasper Christensen, der også minder os om, hvor Ajax tidligere har hentet point.
”Vi sparer ikke noget resten af sæsonen. Nu er det all in og det er jo ikke ensbetydende med, at vi ikke kan bruge bredden, men vi bruger jo ikke bredden for at spare de etalerede spiller. Vi bruger bredden, fordi vi tror på, at det er et middel til at vinde kampene og holde os stærke henover en sæson. Vi skal huske på, at vi skal spille mod et hold, der har vundet i Esbjerg og har fået point i Silkeborg, så de har vist, at dem kan man ikke tage for givet.”

Ajax København startede ud med at lave en af sæsonens store overraskelser med en sejr på udebane over Team Esbjerg. Et par kampe efter spillede de uafgjort mod Silkeborg-Voel og har altså hentet flere af deres i alt syv point hos modstandere. Det er også et hold, som kender hinanden utrolig godt, vi skal møde i morgen, fortæller Kasper Christensen.
”De er et sammenspillet hold og har spillet mange sæsoner sammen. De er også ret afklaret om, hvad de kan og er klart et af de hold i ligaen, der spiller med det mest stramme spilkoncept og nærmest kun gør de ting, som de ved, de er gode til. Det gør de i øvrigt i begge ender af banen.”

Det var blandt andet målvogter Sarah Lønborg, der holdt godt og grundigt liv i seneste opgør mellem morgendagens to modstandere. Hun hev den ene redning frem efter den anden og stod med en redningsprocent på 42. Det var til trods for forsøg fra hele Ikast Håndbolds holdkort. Derfor er det også vigtigt at have styr på Ajax Københavns forsvar i morgen, lyder meldingen fra cheftræneren.
”En stor nøgle for os er at få kampen op i tempo. Vi forventer ikke, at Ajax kommer på kontra mod os. Den anden ting er, at vi skal være fint indstillet på de forskellige forsvar, hvor de dækker mange forskellige. Men skal man være lidt hård, så er det også en kamp, vi skal kunne løse 10 ud af 10 gange på hjemmebane.

Kampen fløjtes i gang i morgen kl. 18.30 i IBF Arena – find din billet lige her.