Det er det, Ikast har manglet. Sådan sagde Bent Nyegaard til signingen af Marketa Jerabkova, som skifter fra Vipers Kristiansand til Ikast Håndbold til sommer. Det kalder selvfølgelig også på en kommentar fra cheftræner Kasper Christensen, som ser frem til at tilføje Jerakova på holdkortet. Samtidig roser han udviklingen hos sine egne spillere, hvor der i den nuværende trup er syv landsholdsspillere og flere landsholdsboblere.
”Marketa er en topspiller, der kan løse mange roller på vores hold. Hun kan spille flere positioner i bagkæden og kan dække alle centrale forsvarspositioner. Derudover er hun en dygtig kontraspiller blandt andet qua sine fine afleveringsteknik. At vi kan tiltrække hende, på toppen af sin karriere, er et tilsagn om, at Ikast Håndbold over de seneste år, har bevæget sig i en positiv retning. Det skyldes i min verden hårdt arbejde i organisationen og bestyrelsen, men også at mange af vores spillere har løftet sig fra talenter til ligaprofiler, endda hos mange, krydret med fine roller på diverse landshold.”

Kasper Christensen er godt tilfreds med sin kommende trup og ser frem til at tilføje stærke kompetencer til holdet – både udefra, men også udviklingsmæssigt. Antallet på bagspillere falder med en enkelt og det betyder også, at ansvaret skal fordeles på flere spillere, fortæller han.
”Jeg synes, vores trup generelt, men især på bagspillerbesætningen, igen til den kommende sæson ser stærk ud. Vi bliver antalsmæssigt en bagspiller mindre, og det betyder, at vores bagspillere skal kunne afdække flere positioner samt i højere grad være to-vejs-spillere. Jeg ser, at vi kompetencemæssigt indeholder et godt mix af skudstyrke, duelspillere og taktisk overblik. Fremadrettet vil der også være endnu mere forsvarstid til Simone Petersen og Julie Scaglione. Det er blandt andet nogle af de individuelle projekter, der venter os.”

Det er ingen hemmelighed, at toppen af dansk kvindehåndbold i de seneste år har oprustet. Selv har Ikast syv landsholdsspillere, mens man på de andre tophold også finder mange spillere, der til hver slutrunde er med diverse landshold. I toppen af dansk håndbold findes også ambitioner om at klare sig godt udenfor Danmarks grænser og det er tilføjelsen af Marketa Jerabkova et godt step henimod, fortæller Kasper Christensen.
”Vi drømmer om Champions League og finaler. Det er klubbens og vores spilleres helt store drøm. Vi vil endnu mere og vi arbejder hårdt for det til hver træning og kamp. Konkurrencen i toppen af den danske kvindeliga er bedre end set i mange år. Vi kæmper blandt andet mod to danske tophold med realistiske Final4-chancer i Champions League. For mig er signingen af Marketa et signal til alle om, at vi mener det seriøst i Ikast Håndbold.”