I morgen sætter vi punktum for grundspillet på hjemmebane, når Skanderborg Håndbold gæster IBF Arena. Det gør vi forhåbentlig med god opbakning på lægterne og sejr som så oftest før. Det var dog ikke tilfældet i sidste hjemmebane opgør, hvor Viborg HK blev de første til at tage point på heden i denne sæson. Helt anderledes så det dog ud, da holdet i weekenden leverede en flot præstation mod København og sikkert hentede to point med hjem.

Kampen mod Viborg HK var et slag på selvtilliden, men kastede også en trodsreaktion af sig i København, hvor holdet virkelig præsterede flot. Det får ikke træerne til at gro ind i himlen, lyder det fra Kasper Christensen, der dog roser sit hold for, hvordan de har taklet dagene efter Viborg-nederlaget.
”Ligesom vi ikke gravede os ned, så ryger vi heller ikke total over himlen efter opgøret mod København, men det var en stor lettelse for os. Det var nogle rigtig hårde dage ind mod København-kampen, hvor vi virkelig skulle grave dybt på det mentale plan. Vi fandt ud af, at landet bare lå sådan, at nogle spillere manglede en smule mental energi. Det fik vi arbejdet rigtig godt med, men vi følte også en stor frigjorthed i, at nu havde vi fået sat fingrene ned i den træthed, både fysisk, men især mentalt, som har hængt lidt over os i de sidste par uger. Nu håber vi, at vi kan bygge videre på weekendens kamp, som var en utrolig flot præstation.”

For næste kamp venter allerede i morgen, efter den en kvartfinale i EHF-cuppen på udebane mod Siofok. Derfor er der også fokus på at blive i sporet. Kræfterne skal fordeles, så Ikast Håndbold kan stå stærkest muligt til den kommende periode, det betyder langt fra, at vi kommer til at se mindre intensitet på banen, lyder det fra cheftræneren
”Vores mindset er at forsøge at blive i sporet og så skal vi have folk med igen. Vi fik nogle gode minutter i Alberte Ebler i København, og det håber vi at arbejde videre med i morgen. Vi skal også have Emma Lindquist med igen efter sygdom. Vi skal sørge for, at der også er energi på tanken til de resterende uger der kommer. Så vi skal have fordelt kræfterne en smule, men vi går ikke ned på intensitet, vi går ikke ned på energi og vi tager udgangspunkt i den præstation, vi lavede i København. Kan vi det, kommer vi også til at vinde.”

Dykker vi lidt mere ned i morgendagens opgør, så har bolden også her været på egen banehalvdel i forhold til forberedelsen. I første opgør på udebane mod Skanderborg havde Ikast-spillerne også ganske godt styr på spillet. En sejr på 35-24 blev hentet, hvor Trine Mortensen og Julie Scaglione stod for henholdsvis syv og otte mål. I morgen er der også fuld fokus på at præstere godt, lyder meldingen.
”Vi har stor set ikke forholdt os til Skanderborg. Vi har haft et taktikmøde på den, men så er det også med stor fokus på os selv. Vi går ind i en vigtig uge med først en Skanderborg-kamp og så er der en vigtig kvartfinale mod Siofok i weekenden, som vi også har stor fokus på.”

Først gælder det kampen mod Skanderborg, som fløjtes i gang i morgen kl. 18.30 i IBF Arena. STS Biler har købt kampen, så du kan komme gratis til håndbold. Det eneste du skal gøre er at skrive ”STS” i rabatkoden, når du henter dine billetter lige her.