Når vi tager hul på den næste sæson i Ikast Håndbold, bliver det med Søren Hansen i spidsen som cheftræner, hvor parterne har indgået en aftale, der løber fire sæsoner. Efter en grundig proces, glæder det direktør Daniel Grønhøj at kunne offentliggøre en aftale med netop Søren Hansen.

”Det har været en spændende proces med rigtig mange tanker om, hvad det rigtige er for Ikast på trænerposten, når Kasper stopper til sommer. Jeg er glad for, at vi er blevet enige med Søren Hansen om at overtage cheftrænerposten, for vi har ikke prøvet at finde en ny Kasper Christensen, men en, der har sin egen stil, der kan kombineres med alt det gode, vi har bygget op over de seneste år. Vi skal også udvikle klubben og holdet i den rigtige retning, og det tror vi på, at vi kan med Søren, som også tidligere i sin karriere har leveret gode resultater på trænerbænken og som vi tror på, har en stor fremtid som træner i Ikast.”

Da Kasper Christensen blev solgt til GOG, var der hurtigt stor interesse både direkte og via agenter. Listen blev skåret ned til tre passende kandidater, hvor Søren Hansen var den bedste for Ikast. Interessen var gensidig fra hovedpersonen selv og begge parter ser frem til det kommende samarbejde, lyder det fra direktør Daniel Grønhøj.
”Vi har efter mange gode samtaler og diverse tests 100 procent tro på, at Søren er klar til at tage Ikast videre. Vi er naturligvis velvidende, at TTH til tider har været en turbulent tid samt at Søren også var sygemeldt for et par år siden i en periode. Vi er dog af den opfattelse og tro, ikke mindst efter vores snakke med Søren, at han er videre, ligesom vi også tror på, at man kan komme stærkere ud på den anden side. Jeg glæder mig helt vildt til, at Søren bliver en del af vores dagligdag i Ikast.”

44-årige Søren Hansen ser frem til at træde i spidsen for Ikast Håndbold, når han til sommer skifter rollen som assistenttræner hos TTH Holstebro med cheftrænerrollen hos Ikast Håndbold. Privat bliver han boende i Mejrup, hvor han er bosat med sin hustru og tre børn, der også spiller håndbold.
”Jeg drives af at vinde og jeg har et kæmpe ønske om at vi i fællesskab skal vinde noget med Ikast og at vi kommer så langt som muligt i alle turneringer. Nu må vi se, hvad modstanderne kommer med, men jeg har en klar forventning om, at Ikast som topklub går efter det højeste og sætter barren højt.”

Ikast Håndbold skal forhåbentlig også spille europæisk næste år og det ser Søren Hansen frem til. Både som spiller og træner har han selv prøvet kræfter med europæiske turneringer, og blandt andet vundet den europæiske Cup Winners Cup i 2016 med TTH´s Kvinder. Den kommende cheftræner er også uddannet mastercoach-træner, og dermed helt klar til de europæiske turneringer.
”Det er jo nogle fede oplevelser der ligger i Europa. Det er altid sjovt at blive målt op mod andre europæiske kulturer og håndboldnationer, det er vildt spændende. Jeg husker det både som spiller og træner som virkelig spændende.”

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Søren Hansen ligesom sin kommende forgænger sætter alt ind på at hente flere medaljer til klubben. Han ser det også som en fordel, at han overtager en velfungerende spillertrup med stor kontinuitet. Søren sender roser afsted til Ikast Håndbold for det arbejde og den udvikling, som klubben i de senere år har været igennem og overtager cheftrænerposten med stor respekt.
”Ikast Håndbold virker som en sund spillertrup, som gennem de sidste år har udviklet sig progressivt med Kasper i spidsen. Der vil helt sikkert være nogle hjørnesten, jeg kan bygge videre på. Jeg kender Kasper igennem mange år og ved, hvad han står for, men også hvor jeg er anderledes. Derfor vil der også være nogle ting, hvor det vil være nemt for mig at integrere min trænerstil og så vil der være andre ting, hvor outputét godt kan se anderledes ud. Jeg er sikker på, at det bliver en god overlevering, både fra Kasper og de gode mennesker, der er omkring klubben. For det har også betydet en del i processen, at der har været god kemi helt fra start.”

Søren Hansen – trænerkarriere:
2015-2017: Assistenttræner TTH Holstebro for herre- og kvindeholdet
2017-2020: Cheftræner Mors-Thy Håndbold
2020-2024: Cheftræner/assistenttræner TTH Holstebro