For tredje år i træk sorte tal på bundlinjen

Ikast Håndbold kom ud af sæsonen 22/23 med et overskud efter skat på 73.000 kroner. Og det var tredje år i træk, at aktionærerne og de ansatte i klubben kunne glæde sig over et overskud.

Dermed har man bevist, at der ikke var tale om enlige svaler, da man i 2021 havde lavet turnarround, og fulgte op med rekordregnskab i 2022 med et resultat på 427.000 kroner.

Nedgangen i årets resultat skyldes først og fremmest en mistet Final4-deltagelse, og så en mindre overskudsandel fra klubbens beslægtede ejendomsselskab Vester IH, som blev reduceret i overskud grundet den markant højere rente.
“Det er med en vis stolthed, at vi kan vise dette resultat frem for offentligheden, og når vi er lykkedes med dette, skyldes det ikke mindst, at vi har evnet at hæve omsætningen med 15%, og det er en bekræftelse af, at vi har en seriøst arbejdende organisation, og et godt produkt at tilbyde vores samarbejdspartnere,” siger formand Lars Gantzel Pedersen, i en kommentar til regnskabet.

Han hæfter sig også ved, at man op til denne sæson har fået endnu bedre fysiske forhold både for spillere, ansatte og sponsorer, og dette er en mulighed fordi klubben har et af dansk håndbolds mest solide økonomiske fundamenter – nu aktuelt en egenkapital på godt 5,6 mio. kroner, hvilket er meget efter danske håndboldstandarder.

Klubbens direktør Daniel Grønhøj glæder sig over, at det er lykkedes at få de sportslige og økonomiske resultater til at gå i takt.
“Vi formåede i 22/23 at hjemføre den første titel i fire år, da vi vandt European League, og har fortsat fremgangen i denne sæson – med succes nu i Champions League. Og i den hjemlige turnering, hvor vi aktuelt er rykket et trin op og holder VM-pause på en 2. plads i verdens stærkeste liga. Og så skal det endda nævnes, at vi har de formodentlig fire stærkeste modstandere på hjemmebane i 2. turneringshalvdel, og det gør, at vi går ind til opgaverne efter nytår med optimisme,” siger den tilfredse håndbolddirektør.

Der budgetteres også med overskudsgivende drift for indeværende regnskabsår, men Daniel Grønhøj lægger ikke skjul på, at man er lidt udfordret. Bl.a. pga de ting, der foregår ude i den store verden, og som også påvirker økonomien i en driftig håndboldklub, som også har gearet omkostningerne både sportsligt og i særdeleshed på faciliteterne i IBF Arena.
“Vi håber dog, at den sportslige medvind som vi oplever vil blive kapitaliseret i det kommende forår,” slutter Daniel Grønhøj.