Efter en veloverstået tur til Ungarn, springer vi stort set direkte tilbage til Kvindeligaen. For allerede i morgen venter næste opgør for Ikast Håndbold, der tager en tur sydpå med et besøg hos SønderjyskE Kvinder.

Med fra weekendens tur kom også en fin sejr over ungarske Motherson, hvor en god præstation fra spillerne på banen var med til at sikre en fin sejr på 34-26. Det var blandt andet en forsættelse på den gode offensiv, som var med til at sikre sejren og derfor er det også en glad cheftræner, vi fangede på kontoret inden dagens træning.
”Jeg er meget tilfreds. Vi fortsatte de gode offensive takter, vi har haft i efterhånden et par kampe nu. Det forsatte vi med i Ungarn med en helstøbt indsats, hvor jeg synes, rigtig mange spillere præsterede godt. Vi skabte rigtig meget og spillede godt angrebshåndbold, så jeg synes, vi er i en god udvikling i vores offensiv”, lød det fra Kasper Christensen.

Kaster vi igen blikket mod morgendagens modstander og en retur til den danske liga, så er SønderjyskE Kvinder oprykkere i denne sæson. Og mens første opgør endte 27-15 på hjemmebane her i IBF Arena, så forventer Kasper Christensen ikke en kopi af det opgør. Her spiller en Randers-konkurs blandt andet ind.
”Sønderjyske har fået en ro ved Randers´ konkurs og dermed er den direkte nedrykningsplads ude af ligningen. De har haft det svært i den første del af turneringen før slutrunden, men har fået den mentale ro til at kunne præstere og har vundet i Horsens, slået Ringkøbing og Ajax relativt sikkert. Der har været nogle gode præstationer, så jeg synes, de er begyndt at få forløst det potentiale som holdet har. Men det er også en kamp, hvor det handler om, at vi præsterer godt og holder fast i det niveau, jeg synes, vi har vist i mange kampe nu.”

For der er også ros til holdet efter Silkeborg-kampen, selvom det desværre blev til et nederlag. De brændte chancer kostede sejren i JYSK Arena, mens det offensive spil holdt et højt niveau, lyder det fra cheftræneren. Hvad der kan blive et fokus i morgendagens kamp er blandt andet et syv mod seks spil fra Sønderjyske, som Kasper Christensen forventer at se meget af i kampen.
”De har en god defensiv og har relativ god fysik. Jeg synes, de i Stine Broløs på mål, har en rigtig fin målvogter. De tager også en god kontinuitet med nede fra 1. division som begynder nu her at gøre dem godt. Det betyder også, de er gode i deres overtal og i deres syv mod seks spil. Det er et tema vi kommer til at have fokus på op mod kampen og det skal vi være godt indstillet på.”

Vigtigst for Ikast Håndbold bliver det dog at ”holde skruen i vandet”, som Kasper Christensen siger. Godt med højt tempo og en viderebygning på det gode angrebspil, bliver fokus for Ikast-spillerne, hvor bredden også spiller ind.
”Det handler for os om at få kampen op i et højt tempo. Det bliver vores opgave i morgen at få skabt en høj frekvens i kampen. vi vil gerne holde tempoet højt og bringe vores bredde i spil, hvor vi lige nu har rigtig mange spillere, der byder sig til og gør det godt. Så vi skal egentlig bare ind og holde skruen i vandt og forsætte de takter, vi er i. Så bør vi også vinde kampen, men vi har selvfølgelig stor respekt for, at Sønderjyske også har gjort det godt i et stykke tid.”

Kampen fløjtes i gang i morgen kl. 19.00 og kan følges på livescore på tophåndbold.