De spiller stortset altid tætte opgør, de har begge et hav af landsholdsspillere og begge er endt i slutspilsgruppe to: Ikast og Esbjerg.

De to klare favoritter til at gå videre fra gruppen, hvor Ikast i morgen åbner dørene i IBF Arena til den første af to opgør i gruppen mod Team Esbjerg. Men hvad skal der så til for at vinde – det maksimale, lyder det fra cheftræner Kasper Christensen.
Team Esbjerg er måske det bedst spillende hold i Europa, så vi skal levere på det maksimale for at kunne vinde kampen. Vi skal løfte vores fysik, vi skal have en fysisk tilstedeværelse i vores forsvar i alle aktioner, fordi de kommer med en uhyggelig god fysik. Det er både nogle hurtige spillere, og det er enorm fysik, bl.a. på Vilde Ingstad inde på stregen, og skytter, der kan skyde langt udefra, og skyde, selvom de ikke er i fart. Så er det koblet med nogle stærke tekniske færdigheder, der gør, at hver gang man ikke får lukket Esbjerg-spillerne ned i givne situationer, så vil de formentlig skabe eller spille sig frem til en chance. Derfor skal vi op på at levere det maksimale af, hvad vi kan for at kan stå imod det pres, Esbjerg kommer med.

Historisk set spiller Ikast og Esbjerg tætte, tætte opgør mod hinanden, hvis vi ser bort fra en ordentlig snitter, sidst Ikast besøgte Esbjergs hjemmebane. Den dag kunne Ikast dog have tabt til hvem som helst, lyder det fra Kasper Christensen.
“Det er notorisk, at vi spiller relativt tætte kampe med Esbjerg, selvfølgelig med dem som oftest med overhånd, men det var en atypisk kamp for vores side nede i Esbjerg. Forstået på den måde, at vi var på mange parameter langt væk fra, hvad vi gerne ville præstere og stå for som hold, men også hvad der skal til for at slå Esbjerg. Vi skal præstere meget bedre end dernede, og vi havde også tabt til mange andre danske ligaholder i Esbjerg lige nøjagtigt den dag.”

Endnu engang bliver det marginalerne, der får en rolle, når det skal afgøres, hvem der kan sætte de to point på kontoen i morgen efter slutfløjt. Kasper Christensen tør godt spå, at opgøret kan ende som en tæt affære.
“Vi skal jo kunne holde kampen tæt mod Esbjerg, og vi skal finde nogle taktiske ting, der kan drille dem. Det ved vi, vi kan, særlig her på hjemmebane. Så bliver det også en kamp, hvor de individuelle kvaliteter, holdenes målmand, holdenes topspillere, holdenes nærskytter i direkte duel mod keepernes målmand bliver også de parametre, der i så fald bliver afgørende.

Kampen mod Esbjerg fløjtes i gang kl. 19.00 i IBF Arena