Med udgangen af denne sæson slutter en epoke i Ikast Håndbold, da Emma Friis er i gang med sin sidste sæson på heden. Den 24-årige fløjspiller har været en del af holdet i Ikast i otte år, men nu er tiden kommet til at prøve sig af i udlandet.

Det er både med smil og vemod, at man til sommer siger farvel til venstrefløjen, der om nogen er blevet et kendt ansigt her på egnen, på landsplan og på verdensplan, fortæller direktør Daniel Grønhøj.
”Emma vil gerne teste sig af i udlandet, hvilket selvfølgelig er forståeligt, men jeg også er ekstremt ked af. Hun har været på vores ligahold, siden hun var 16 og har været igennem en flot udvikling både på og udenfor banen. Emma er en kulturbærer, hun står for alt det, vi gerne vil stå for i Ikast Håndbold. Ordentlighed, hårdt arbejde, en god holdkammerat, ambassadør for klubben og meget, meget mere.”

Emma Friis har i sin tid på heden samlet mange meritter. Senest er hun kåret som årets landsholdsspiller, mens hun tidligere på sæsonen blev udnævnt til verdens bedste venstre fløj. Til EHF Final4-stævnet i Østrig var hun med til at tage pokalen med hjem til Ikast, hvor hun også blev kåret som Final4-stævnets MVP, mens en VM-slutrunde også venter i BOXEN i Herning. Det er med ærgrelse, at Daniel Grønhøj må sige farvel til venstrefløjen, men det er bestemt også med stolthed.
”Jeg håbede til det sidste, at Emma var klar på et år eller to mere, men Emma har også fortalt om sine drømme om udlandet, så jeg har inderst inde vidst, at den trælse besked ville komme på et tidspunkt. Nu nyder vi den sidste tid med Emma. Jeg ved, hun vil gøre alt for at slutte af med en titel. Det er sjældent, man sender det, jeg vil kalde en klublegende, ud af døren som 24-årig, derfor håber og tror jeg også på, at vi kommer til at se hende i den gule trøje igen.”

Hovedaktøren håber også selv på, at hun en dag vender retur til heden, hvor hun indtil nu har spillet hele håndboldlivet. Emma Friis er vokset op på egnen og mens vi glæder os til at have hende på holdkortet resten af sommeren, så bliver det også et sørgmodigt farvel. Et farvel, der forhåbentlig kun er et på gensyn, fortæller Emma Friis selv.
”Min tid i Ikast har været meget unik. Jeg er meget privilegeret og taknemmelig over alle de oplevelser og mennesker, som jeg har mødt. Det har dog aldrig været en hemmelighed, at jeg også har synes, det at spille i udlandet ville være interessant. Jeg føler mig nu godt nok rustet og klar menneskeligt til at tage det spring, men jeg håber selvfølgelig på, at det blot bliver et på gensyn til Ikast Håndbold og ikke et farvel for altid,” siger Emma Friis.

Emma Friis er også et af glansbillederne på talentudviklingen hos Ikast Håndbold. Selv har hun været en del af ungdomssetuppet i Ikast Håndbold og fik debut på seniorholdet i Champions League allerede som 16-årig. Derfor er Emma Friis også et rigtig godt billede på, at talentudviklingen i Ikast er i toppen af dansk håndbold.
”Jeg ekstremt stolt over, at vi Ikast Håndbold har udviklet Emma Friis igennem vores eget system, et system som vi investerer ekstremt meget i. Derfor er Emma Friis også en af de bedste eksempler på, at vi kan få unge talentfulde håndboldspillere kan udvikle sig til noget stort her hos os, og forhåbentlig løber der en ny Emma Friis rundt på Sportstar College lige nu,” siger Daniel Grønhøj.