I morgen venter endnu et opgør for Ikast Håndbold i EHF European League, når vi møder Fana i deres første hjemmekamp i turneringen. Og selvom assistenttræner Christian Køhler vurderer dem som det svageste hold i gruppen, så er der fuld fokus på to point i morgendagens opgør.
”Vi forbereder os lige så godt, så der er egentlig ikke noget forskel i det. Der hvor den kan være en smule drilsk er, at vi ikke har stået overfor Fana før. Det gør, at man godt kan blive en smule snydt på det, man ser. De spiller en smule langsommere end det, vi er vant til og det skal vi være opmærksomme på, men det er en kamp vi skal vinde, for vi har store forventninger til os selv i europæiske sammenhænge”

For Fana venter der et det allerførste opgør på hjemmebane i en europæisk turnering. Dykker vi lidt ned i morgendagens opgør på ligaplan, så placerer Fana sig godt og grundigt i midten af ligaen. Den danske liga er bedre end den norske, lyder det fra Køhler. Ikke desto mindre er europæiske opgør noget for sig.
”Der en rigtig, rigtig god top i Norge med Vipers især. Men jeg vil vurdere den danske liga breddemæssigt har flere gode hold, der også har et højere topniveau, end der er i Norge. Derfor har vi dog stadig den allerstørste respekt for holdet og møder dem ovenpå en rejsedag. Men vi kommer også ind i det her program med en masse kampe, som er rigtig fedt, men også kræver, at vi er klar.”

Med EHF European League følger også rejsedage for holdet. Det er noget, som Christian Køhler har set frem til og det har også været en af grundene til hans skifte til Ikast.
”Jeg elsker at være afsted, både oplevelserne primært inde på banen, men også ved siden af som hold, når vi rejser. For selvfølgelig kan vi godt sidde lidt matte i en lufthavn engang imellem, men det er også bare der, hvor vi kommer hinanden ved og sammentømre et hold for alvor.”

Kampprogrammet de kommende måneder gemmer på lidt flere kampe end første halvdel af sæsonen, men det kan bestemt vise sig at være en fordel for Ikast Håndbold, fortæller Køhler, som ser frem de kommende måneder med holdet.
”Nu kommer vi ind i et program, hvor vi spiller to gange om ugen, det gør også, at vi i hele tiden bliver holdt til ilden i forhold til timing og relationer, men også hvis vi skulle falde af hesten, så er der kort tid til næste kamp og hurtigt op på hesten igen.”