Selvom det var årets første kamp, så var opgøret mod Ringkøbing lidt som en lus mellem to negle. Forinden lå et spændende lokalopgør, allerede på søndag skyder vi gang i EHF Europa-cuppen – alt sammen på hjemmebane i IBF Arena.

Ikke desto mindre, så var der godt med tilskuere på lægterne, blandt andet takket være dagens kampsponsor, Mediehuset Herning Folkeblad, som havde købt kampen og gav gratis entre. Selvom slutresultatet endte 30-20, så var det en håndboldkamp med mange spændende momenter på banen og en nogenlunde tilfreds cheftræner efterfølgende.
”Overordnet set er vi tilfreds. Vi er rigtig glade for vores kontrafasen og langt hen ad vejen med vores defensiv også. Lidt mere op og ned i vores angrebsspil, hvor vi stadig brænder et par chancer mere end vi måske burde. Men det var en svær kamp for spillerne at komme igennem. Ringkøbing var dygtige til at tage tempo ud af kampen, men fik også lov til at spille usandsynlig lange angreb og det gjorde jo, at intensiteten forsvandt en smule i kampen, men også at antallet af angreb blev markant mindre. Så havde vi nogle gange måske lidt travlt, når vi fik bolden, men overordnet spillede vi en god kamp.”

Det blev også en kamp, hvor der var mere spilletid til blandt andet Line Uno og Julie Gantzel, som vi i efteråret ikke har set helt så meget til på banen. Med et kampprogram der nu krydres med kampe i europa-cuppen, er det dog noget, vi godt kan vende os til, fortæller Kasper Christensen.
”Vi får både mulighed for at brede bredden mere ud, hvis man kan sige det sådan, og i øvrigt også er nødt til det. vi stoler rigtig meget på den trup vi har, men det har været en trænerudfordring at få fordelt kræfterne. Vi har ikke spillet så mange kampe, som vi kommer til nu, og derfor har vi haft en relativ frisk trup med flere spillere som har fortjent noget mere spilletid. Line Uno og Julie Gantzel er to spillere, som via deres træningsindsats og spilletid har fortjent mere end de har fået. Men vi har et hold, hvor der er hård konkurrence og nu er vi nødt til at bredde holdkortet mere ud med det europæiske program vi ser ind i nu. Så jeg glæder mig over, at vi har en god bredde i truppen og det får vi også brug for.”

Allerede søndag fløjtes der igen til kampstart her i IBF Arena, når vi endelig tager hul på EHF Europa Cuppen med det første opgør i gruppespillet. Her gæster tidligere træner Helle Thomsen og franske Nantes IBF Arena kl. 14.00. og det er en kamp, man længe har set frem til, fortæller Kasper Christensen.
”Nantes er et tophold i Frankrig. De ligger lige under de to bedste Mets og Brest og har to-tre franske landsholdsspillere, tre svenske landsholdsspillere og en polsk landsholdskeeper. Det er bare et hold, der har stor kvalitet på mange positioner, så der venter en europæisk topkamp som kommer til at smage lidt af Champions League. Det er to rigtig dygtige hold og det er en kamp, som vi siden lodtrækningen har set frem til i truppen. Det bliver en sjov kamp at spille og vi glæder os meget til at møde et godt hold.”

Vi får brug for alle kræfter på søndag, når vi skal sikre de første point i gruppespillet. Så skynd dig ind og hent din billet til et spændende opgør i IBF Arena!